""

ODA SEÇİMLERİ ÜZERİNE… « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 13:16

ODA SEÇİMLERİ ÜZERİNE…

ODA SEÇİMLERİ ÜZERİNE…
Son Güncelleme :

27 Kasım 2017 - 7:00

Odalar, Dernekler, Sendikalar… Bunların ortak ismi Sivil Toplum Kuruluşlarıdır. Kayıtlı Üyelerin haklarını savunmak, dertleri ile dertlenmek, ortak ya da bireysel sorunlara çözümler üretmek, sağlıklı bir yol bulmaktır…

Peki, bugün hayatımızda bulunan bu tür kuruluşlar ne kadar sağlıklı, daha doğrusu yapısal özelliğe bağlı, sağlıklı kuruluşlar mıdır?

Tabi bunları şimdi tek tek yazmaya ne zaman ne de bana ayrılan bu sütunlar yetmez… Fakat bu kuruluşların eskiye oranla daha iyi olması, üyelerine faydalı hizmetler sunması bakımından yeni bir takvim döneminin arifesinde olduğumuzu hatırlatmak isterim…

Bugün seçim yapmak üzere hazırlıkları devam Meslek kuruluşlarının bağlı olduğu Odaları konuşacağız…

Geçen haftanın son günü yayınlanan gazeteleri incelerken Birlik Başkanı Latif Altın’ın açıklamalarına gözüm takıldı…

Esnaf Odaları Birliğine bağlı Meslek kuruluşlarının kayıtlı olduğu 30 Odanın başkanlık seçimleri için geri sayım başladığını anlatıyor.

Bu seçimlerin 1 Ocak tarihinde başlayıp, 31 mart tarihinde tamamlanması gerekiyor. Kazananların, kaybedenlerin, yerini bir başka meslektaşına bırakanların olma ihtimali oldukça fazla gibi görünüyor.

Buralarda da metal yorgunluğuna yaşayanların yerine yeni isimler mutlaka gelecektir, seçimlerin yapılmasının en önemli maksadı da bu olsa gerekir.

Son zamanlarda gidip geldiğim hemen her mekânda yapılan sohbetin en başında Oda seçimleri ile ilgili sohbet yapıldığını baştan söyleyeyim.

Bahsi geçen bazı Oda başkanlıkları için bir değil, iki değil, üç ayrı aday çıktığı dahi kulislerde konuşulmaya başlamış durumdadır.

Bu konuda sohbetin kalan kısmını Yozgat Esnaf Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Latif Altın neler anlatmış gelin birlikte dinleyelim:  Birliğe bağlı 30 Odada yapılacak genel kurulların bayram havasını geçmesini arzu ediyoruz, bunun için elimizden gelen gayreti ve çabayı göstereceğiz. Bazı odalarda birden fazla adayın çıkacağını tahmin ediyorum. Seçim yarışının demokratik bir şekilde geçeceğine inanıyorum. Esnaflarımızın bu konuda vereceği karar kesinlikle bağlayıcı olacaktır.

Esnaf teşkilatlarının genel kurullarının heyecanlı, sevgi ve saygıya dayalı yapılması için hepimizin üzerine görevler düşmektedir.

Benim Birlik başkanı olarak bütün arkadaşlarımızdan isteğim sevgi, saygı ve hoş görüyü hiç elden bırakmadan genel kurullarımızı düğün, bayram havasında geçirmemiz, sorunlarımıza ortak çözüm arayıp, el ele, kol kola seçimlerimizi tamamlamalıyız.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.