""

Önce kendimiz birliktelik sağlayalım « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 14:25

Önce kendimiz birliktelik sağlayalım

Önce kendimiz birliktelik sağlayalım
Son Güncelleme :

24 Ekim 2023 - 16:40

Günümüzde, birlik ve beraberlik kavramları hayatın her alanında önem taşıyor. Bu değerler, başta ailede, iş dünyasında, siyasette, derneklerde ve toplumun genelinde sağlanması gerekir. Ancak insan doğasında var olan kıskançlık, çekememezlik ve haset gibi duygular yüzünden erozyona uğradı.

Siyaset, insanlara ve topluma yardımcı olma sanatıdır. Bu alanda rekabet ve çekişmeler, sadece siyasetçilerin değil, toplumun genelini etkiliyor. Ülkemizdeki siyasi liderler arasındaki çekişmeler, halk arasında da toplumun geneline yansıyarak  zaman zaman olumsuz olaylarında yaşanmasına da sebep oluyor.

Özellikle siyasetteki rekabet, teşkilatlarda kişisel hırsların ve çıkarların öne çıkmasına neden oluyor.

Örneğin; AK Parti Yozgat İl Başkanlığı pozisyonu, son dönemde yaşanan karmaşık bir sürecin içinde bulunuyor ve bu süreçte, parti içi birliktelik sağlanamadığı için çekişmeler kamuoyunun dilinden hiç düşmüşüyor. 21 yıllık AK Parti iktidarında Yozgat’ta böyle bir belirsizliğin yaşandığını hatırlamıyorum. Burada önemli bir faktörü de gözden kaçırmamak gerekiyor. O da Yozgat ve ülke siyasetine damga vurmuş isim olan, AK Parti’de ve devlet yönetiminde önemli görevler alan Adalet Eski Bakanı ve şuan Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ’dır.

Bozdağ’ın Yozgat milletvekilliği döneminde şekillenen Yozgat teşkilatı, bürokrasisi hala ağırlığını koruyor. Öte yandan yeni vekiller TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül ve Süleyman Şaha’dan teşkilatın ve Yozgat halkının beklentisi çok büyük. Özellikle ağabeylik görevi Milletvekili Sayın Akgül’e, düşerken, Sayın Şahan’la, samimi ve uyum içerisinde hareket etmesi önümüzdeki günlerde siyaset adına yapılacak düzenlemelerin şekillenmesinde önemli rol oynayacaktır. Akgül’ün, ülkenin en büyük kuruluşlarından olan TESKOMB’taki yöneticilik kariyeri ve siyasi tecrübesi Yozgat adına önemli bir kazanç sağlayacaktır. Sayın Şahan’ın genç olması ve halkın nabzını yakından tutması Yozgat ve yozgatlılar adına umut verici olarak değerlendirilmektedir. Bu hafta yada önümüzdeki hafta içerisinde atanması beklenen AK Parti İl Başkanı’da Sayın Akgül ve Sayın Şahan’ın üzerinde hem fikir olduğu, birlikte uyum içerisinde çalışabileceğine inandıkları bir isim olacaktır.

Sözün özü, yazımın başında ifade ettiğim gibi samimi ve kararlı bir birlikteliğin sağlanaması ile yapılacak ve yapılması planlanan bütün çalışmalar daha hızlı bir şekilde yol alacaktır. Atanacak olan il başkanı kendi egolarını ve kişisel çıkarlarını bir kenara bırakarak, teşkilatı ile uyum içerisinde ve toplumun genel çıkarlarını ön planda tutarak hareket etmesi hem kendi, hemde Yozgat’ımız açısından bir kazanım olacaktır.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.