""

ÖRNEK ESNAFLIK VE HİZMET… « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 07:44

ÖRNEK ESNAFLIK VE HİZMET…

ÖRNEK ESNAFLIK VE HİZMET…
Son Güncelleme :

08 Şubat 2018 - 7:00

Bazı hizmetler vardır ki, parayla satın almak mümkün olmaz… Bu konuda gerek ülkemizde gerekse Yozgat’ımızda insanlar arasındaki yardımlaşma, dayanışma ve paylaşım en önemli özelliğimizdir.

Vatana sahip çıkmak duygusu başta olmak üzere, düşküne, müşküle, ihtiyaç sahibine destek olmak gibi önemli özelliklere sahip toplumuz için birçok sıkıntıyı yaradanın izni ve yardımıyla atlatıyoruz.

Yozgatlı olmayıp da burada yaşayanların büyük çoğunluğu eğitim, kültür ve davranış konularında sorun yaşadıklarını duymuşsunuzdur. Birçok zaman esnafın müşteriye davranış şeklinin yanlışlarla dolu olduğu söylenir…

Fakat ortada bir yanlış söz konusu dahi olsa esnafın tümünün de vicdan vardır, eksiği ya da kusuru yaptığı işin eğitimini görmemesinden kaynaklıdır.

Dün haberlerde okudum, önemli olduğu için buradan tekrar paylaşmayı uygun buldum. Örnek teşkil edeceğini düşünerek, bugünkü sohbetin konusu olarak seçtim… Yozgat’ta faaliyetini sürdüren OBA İşitme Merkezi, Şehit ve Gazi yakınlarının yanı sıra tüm asker ailelerine ücretsiz işitme cihazı vererek işitme sorunu olan şehit, gazi yakınları ve tüm asker ailelerine kapılarını açtı.

OBA İşletme sahibi Hamdi Erciyas, yaptığı açıklamada, vatan uğruna canlarını feda eden şehit ve gazi yakınlarının haklarının hiçbir şekilde ödenemeyeceğini belirterek, onlara bir nebze destek olma amacıyla böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi.
Erciyas, “Öncelikle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.
Vatanımızın birlik ve bütünlüğü için devam eden Irak’ta, Suriye’de tüm Türkiye’de ve Zeytin Dalı Harekatına katılan ordumuza başarılar diliyorum. Bizler bir olduğumuz sürece zafer kaçınılmazdır. Ordumuzun başarısı için dua ediyoruz. Bu süreçte herkes asker ve yakınlarına elinden gelen tüm yardımları az çok demeden yapmak zorundadır. Bizde bu kapsamda OBA İşitme Merkezi olarak işyerimizin kapısını şehit yakınlarına, gazi ve yakınlarına ve tüm asker ailelerine ücretsiz işitme cihazı vererek açıyoruz.”dedi.
İhtiyacı olan gururlu, şanlı insanlara hizmet vermenin kendilerini onurlandıracağını söyleyen Erciyas, “Allah ordumuzu tüm tehlikelerden korusun. Canımızla malımızla ordumuzun yanında ve arkasındayız. 15 Temmuz’da olduğu gibi Türk milleti kendi destanını yazmak zorundadır. Terör Türkiye’de tek partinin meselesi değil, tüm Türkiye’nin meselesidir. Terörü destekleyenler bilsinler ki biz bir olduğumuz sürece vatanımızı bölemezler. Bizlere doğrulttukları namlular bir gün kendilerine dönecek ve kendi kanlarında boğulacaklardır ”dedi.

Bir örnek davranış daha paylaşmak isterim… Evvelsi gün Kadışehri İlçemize bağlı köylerde çobanlık yapan 36 vatandaşımız, Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan “Zeytin Dalı” harekatına destek vermek amacıyla kendi aralarında topladıkları 41 küçükbaş kurbanlık koyunları örf ve adetlerimize uygun olarak kınalayarak, cephede bölücü terör örgütüne karşı mücadele eden askerlerimize ulaşması için Hatay’a gönderdiler…

Sözümün başında da ifade ettiğim gibi bu dayanışma ve yardımlaşma duygusu başka milletlerde bulunmadığı için Türk Milletini özel kılan ve başka milletlerden ayırmaktadır.

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.