""

PARTİLERİN ADAY TANITIM ÜZERİNE « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 06:19

PARTİLERİN ADAY TANITIM ÜZERİNE

PARTİLERİN ADAY TANITIM ÜZERİNE
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2018 - 7:00

Partilerin aday tanıtım programları önemlidir… Taraftarına mesajdır bu tür etkinlikler, aynı zamanda seçmenle de kucaklama fırsatı olmaktadır.

Fakat Yozgat bu konuda biraz ketum davranıyor… Geçenlerde Kırıkkale ve Kırşehir’de partilerin aday tanıtım programları ile ilgili haber ve görseller dikkatimi çekti!

Parti teşkilatları bu çalışmaları o kadar çok önemsemişler ki, yapılan çalışmaların hiçbirisinde cimri davranmamışlar…

Her parti yaptığı etkinlik ile “Seçime en hazır parti biziz” mesajı vermişler…

Bütün partiler gün evveli basın da yer almak için adeta aralarında bir yarış başlatmışlar, bu yarış bugün dahi devam ediyor…

Peki, birde bizde durum hangi noktada, biraz da bunu konuşalım… Yozgat’taki siyasi partiler ve Milletvekilleri adayları henüz reklamın nasıl yapılacağını, tanıtımın nasıl olması gerektiğinden haberdar değiller.

Bu konuda en önemli gösterge olarak İYİ Parti ve evvelsi gün CHP’nin yaptığı Milletvekili aday tanıtım programını gösterebilirim…

Şuanda Yozgat’ın gündeminde çalışmaları ve aday tanıtım toplantıları ile dikkat çeken MHP ve AK Parti bulunmaktadır.

Bu konuda MHP’nin bir adım daha önde koştuğunu söylersem yanlış bir tespit yapmamış olurum… Çünkü seçim çalışmalarının ramazan ayında denk gelmesini dahi günün anlam ve önemine uygun yapmaktadır.

MHP’nin seçim otobüsü hemen her gün birden fazla İlçeleri dolaşarak, farklı görüntü vermektedir. Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adayları da aynı şekilde Yozgat’ı adeta kuşatmış durumdalar.

Birazda AK Partiden bahsedelim istiyorum. AK Partinin bu seçimdeki en önemli kozu Bayan adayın olmasıdır… Takip ettiğim kadarıyla seçmen AK Partinin 3’üncü sıra adayı Sibel Yıldırım’ı çok sevdi. Sibel Yıldırım’ın en önemli bir başka özelliği de parti teşkilatlarının dışında Yozgat’ın her bölgesinde tanınmasıdır.

CHP’de de bayan aday var ama CHP henüz bu avantajı kullanmış değil, böyle devam ederse bundan sonra pek niyetli olmadıklarını yapılan çalışmalardan anlıyoruz.

Görünen o ki, 24 Haziran Seçimleri Yozgat açısından MHP ile AK Parti arasındaki yarış ile devam edecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.