""

POMEM MEZUNLARI « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 04:58

POMEM MEZUNLARI

POMEM MEZUNLARI
Son Güncelleme :

15 Aralık 2017 - 7:00

Yıllarca “Polis Okulu” bildik…

Yozgat’ta ilk yılları dün gibi hatırlarım…

Şehre ve ekonomiye ciddi katkısı olduğunu inkâr etmemek gerekir, bugün daha iyi durumda olduğu kabul etmeliyiz.

Çünkü bugün ile dünü kıyas ettiğimiz de kapasite farkı ve şeklen daha verimli olduğunu unutmamalıyız.

Polis Okulu, bugün Polis Meslek Eğitim Merkezi olarak 20’nci dönem mezuniyet töreninde, vatanına, milletine ve bayrağına saygılı bin 20 polis adayı yemin ederek emniyet teşkilatına dahil oldu.

Bu konuda birkaç bir şeyler söylemek gerekirse, 5 buçuk ay süren eğitimlerini tamamlayan bin 20 polis adayı için düzenlenen mezuniyet töreni, polis adaylarının tören yürüyüşü ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Yozgat POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu Yozgat Polis Okulunun 1997 yılında kurulduğunu hatırlatarak, “Okulumuz kurulduğu yıldan bu yana Emniyet teşkilatına sayıları 10 binleri bulan, ülkesinin bölünmez bütünlüğüne inanan, gözünü kırpmadan, ülkesi, için, bayrağı için, devleti için şehit olan polis memurları yetiştirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece de yetiştirecektir. Yozgat POMEM olarak 20’nci dönem 1020 vatan evladını mezun etmenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ise yaptığı konuşmada, “Eğitim gördüğünüz süre zarfında polis adaylarımızın duygusal zekalarının yüksek olduğunu gördük. Duygusal zekası ileride olan insanların topluma karşı algıları da açık olur ve hissederler. Heyecan duyarlar. Sevgili gençler, hukukun üstünlüğü prensibini aklınızdan çıkarmayacaksınız. Adaleti sağlayarak bu vatana hizmet edeceğinize yürekten inanıyorum. Milletimizi sizlere emanet ediyoruz. Hizmet ettiğiniz halkın, anneniz, babanız, kardeşiniz olduğunu düşününün. Eğer böyle yaparsanız hiçbir zaman başarıdan, güzellikten uzak kalmazsınız. Vazifenizi hissederek heyecanla yaparsınız ve hayat boyu millete, devlete hizmet edersiniz” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren 10 öğrenci çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Öğrencilerin hep birlikte yemin etmesiyle devam eden mezuniyet töreni öğrencilerin keplerini havaya atıp birbirleriyle kucaklaşmasıyla tamamlandı. Mezuniyet sevinci yaşayan öğrenciler, aileleriyle hasret giderirken bazı aileler de gözyaşlarını tutamadı.

Tören sorası polis adayları tarafından resim sergisinin açılışı yapılarak gezildi. Polis adaylarının yakınlarının yoğun ilgi gösterdiği tören güzel görüntülerle hafızalardaki yerini aldı.

Kısa bir sürenin ardından Yozgat’ı tanımaya yeni öğrenciler gelecek, yine törenler yapılacak, süreç durmadan devam edecek.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.