""

POMEM VAR MI YOK MU? « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 20:13

POMEM VAR MI YOK MU?

POMEM VAR MI YOK MU?
Son Güncelleme :

24 Temmuz 2018 - 18:21

24 Temmuz tarihli Sonsöz gazetesinin ön sayfasında küçük bir köşe de yer alan haberin asıl detayını altıncı sayfada okudum…
Haberin başlığı aynen şöyleydi; “POMEM var mı yok mu?” bu başlık aynı zaman da bir soru şekline dönüşmüş algı ağırlıklı bir görüntüsü vardı.
Polis Meslek Yüksek Okulu olarak Yozgat’ın hayatına girdikten sonra şuan Polis Eğitim Merkezi oldu…
Deyim yerindeyse Bozok Üniversitesi örneğinde olduğu gibi Yozgat için “Bacasız fabrika” tarifine uyan kurumların en başında gelmektedir.
Çünkü Polis Eğitim Merkezinde şuan bin 200 öğrenci eğitim görmektedir.
Eğitim kadrosunu da kattığımızda ciddi bir potansiyele sahip POMEM aslında Yozgat’ın ekonomisine önemli bir katkı sunması beklenen kurumların başında gelmektedir.
Sonsöz Gazetesinin sorduğu soruya paralel olarak şöyle bir soru ile devam edelim: Peki, Polis Eğitim Merkezi Yozgat ekonomisine bir katkısı var mı? Ya da hiçbir katkısı olmadığı için mi, sürekli sorgulanır bir kurum durumundadır?
Buna ne şüphe Yozgat ekonomisine yıl içinde belli bir katkısı mutlaka vardır… Elektrik tüketimi bakımından ÇEDAŞ’a, Su sarfiyatı bakımından Belediyeye ve buna benzer şekilde ekonomik katkı mutlaka oluyor…
Sanırım burada asıl sorgulanması gereken husus bunlar değil. Kamuoyu şehir ekonomisine bir katkısı olup olmadığını sorguluyor. Sonsöz Gazetesinin verdiği haberin ayrıntısı da zaten bu şekilde yapılmış…
Haberin spot kısmı aynen şöyle: “Polis Meslek Yüksek Okulunun yerine yapılan ve bin 200 öğrencinin eğitim gördüğü Polis Eğitim Merkezinde bir dönem daha sona erdi.
Öğrencilerin büyük çoğunluğunun yakın İllerden olduğu için evlerine gönderilmesi nedeniyle şehrin ekonomik hayatına katkı yapmadığını savunan esnaf, bir dönemin daha boşa gitmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirdiler.”
Bu haberin son paragrafında yer alan bölümde şu bilgiler yer alıyor: Ekonomisi öğrenciye bağlı olan ve okullar tatile girdi mi işleri yüzde 70 oranında düşen esnafın umut bağladığı Polis Eğitim Merkez’inde okuyan öğrencilerin evci gönderilmesi esnafı şok etti.
Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız bir çok esnaf bu uygulamaya tepki gösterdi.
İktidar temsilcilerinin Yozgat’a büyük katkı sağlayacağını ifade etmesine rağmen bunu aradan geçen 2 yıl içerisinde tam anlamıyla gösteremediklerini belirten esnaf, yeni dönemde buna bir düzenleme getirilmesini istedi.
Son cümle olarak Yozgat’ta tabi aynı pozisyonda bulunan tek Kurum POMEM değil başka kurumlar da henüz hizmete girmeden personel ihtiyacını başka yerlerden karşılarken, Yozgat insanı yaşadığı işsizlik ve istihdam sorununu bir türlü aşamadığı için mağdur olmaya devam ediyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.