""

Sağ sol kavramlarının içi boşaltıldı, milli misin, gayrı milli mi? « Yeniufuk Gazetesi

17 Mayıs 2024 - 06:12

Sağ sol kavramlarının içi boşaltıldı, milli misin, gayrı milli mi?

Sağ sol kavramlarının içi boşaltıldı, milli misin, gayrı milli mi?
Son Güncelleme :

07 Temmuz 2022 - 18:56

Sağ ve sol kavramları 1789 Fransız devrimi eşitlik, kardeşlik, özgürlük kavramının toplumda etkili olduğu Fransız devriminde meclis başkanın oturduğu yer merkez olmak üzere sağında olanlara sağcı, meclis başkanın sol tarafında oturan seçilmiş milletvekilleri için kullanılmıştır. İlk meclisle başlayan bu tanım tüm dünya siyasetinde sağ ve sol kavramları siyaset literatürüne girmiştir. Sağ kavramı kralcılar için kullanılmıştır. Ve var olan statükoyu korumak isteyen kralcıları belirlemek için kullanıldı. Sol ise krala, derebeyliğe karşı çiftçilerin, işçilerin, esnafın ve uzlaşmadan yana olan burjuvada daha iyi bir hayat iddiasını sol siyasi kavram olarak kullandılar 1789’dan bugüne siyasette sağ ve sol kavramları mevcuttur.

1789 Fransız İhtilali, dünya siyasetine Milliyetçilik, Laiklik ve Cumhuriyetçilik kavramlarını kazandırmış, bu fikirleri dünyaya kabul ettirmiştir.

Sağ – Sağcılık kavramı “Statükoyu korumak” şeklinde tarif edilir, sol – solculuk ise “Daha iyi bir hayat istiyoruz” demektir. Doğru siyaset öncelikle yurtsever olmak, milliyetçi olmaktan geçer. Vatan olmadan hiç bir şeyin anlamı yoktur.

1876’da ilk meclisi mebusunla başlayıp 1908’de ikinci meşrutiyet ve ardından 1920’de TBMM ile devam eden siyasi hayatımız 1950’de çok partili sistemle birlikte İsmet İnönü beyaz kâğıdı sandığa atarak iktidar değiştirmeyi bu millete öğretti.

Bugün kim milli kim gayrı milli onu irdeleyelim. Milli olmanın temel kuralı emperyalizme ve onun taşeronlarına karşı Türk vatanını, milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini korumaktan geçer. ABD başkanı Biden Atatürk’ü, devlet başkanımızı telaffuz ederken esas Türkiye Cumhuriyeti Devletine düşmanlığını gizlemektedir. O ABD 1920’den beri Wilson prensipleriyle Sevr’in hakemliğini 1920’de üstlenmiştir. Bugün ABD açısından hiç bir şey değişmemiştir. ABD doğuda Ermenistan ve Kürdistan kurma hayalinden vazgeçmemiştir. Suriye’de 150 bin kişilik Kürt ordusu oluşturdu. Son tahlilde ABD bu orduyu Türkiye’ye sürecek. Olacak olan bu. Siyasette de ABD başkanı Biden tayfası dediğimiz Dersimli Kemal başkanlığında HDPKK destekli 6’lı siyasi organizasyon ABD kontrolündedir.

Bugün ABD’ye karşı olmak milli olmaktır. Kim ki ABD ile yan yanadır gayri millidir. Yakınlarda vefat eden sanatçı Cüneyt Arkın’ın güzel bir tanımı vardır ne sağcı kaldı ne solcu bir vatanımız kaldı birde vatan hainleri.

Emperyalizmi yenerek Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmuş Kuvayı Milliyeciler, Sevr’in hakemi ABD’yi kabul etmez. “Ben Dersimli Kemalim” diyen proje adamdır CHP, ABD emperyalizmine teslim olmuştur. Bu milletin %90 ABD emperyalizmine hayır demektedir. Yurtsever CHP’lilere ve önce vatan diyenlere selam olsun.

Saygılarımla.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.