""

Şehir hastanesinde bir ilk daha… « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 16:16

Şehir hastanesinde bir ilk daha…

Şehir hastanesinde bir ilk daha…
Son Güncelleme :

18 Haziran 2018 - 7:00

Yozgat böyle şeylere alışık olmadığı için her yeni bir hizmet haliyle “ilk” olarak karşımıza çıkıyor… Hâlbuki kara yolu ile birkaç saat mesafe uzaktaki Ankara ya da Kayseri de, bugün Yozgat’ta ilk olan birçok başarılı hizmetin binlerce örneklerini yıllar önce duyardık…

Bayram öncesiydi… Haber merkezimize gelen bilgi notunda Yozgat şehir hastanesinde ilk kez kapalı (laparoskop) yöntemle böbrek ameliyatı yapıldığı yönünde bir haber düştü…

Haberin ya da bu yazının başlığından da anlaşılacağı üzere bu olay gerçekten Yozgat’ta bir ilk oldu…

Tabi buna benzer birçok başarılı operasyonlara artık sağlık alanında Yozgat’ta imza atmaya başladı. Yazımıza konu olan haberin detayında şu bilgiler yer aldı:

Hastaneye, böbrek ağrısı şikayeti ile gelen 38 yaşındaki R.K. isimli hastada yapılan incelemeler sonucunda, böbreğinin çalışmadığı tespit edildi. Laparoskopik (kapalı ) olarak hastanın böbreği başarılı bir şekilde alındı.
Şehir Hastanesi Üroloji Uzmanları; Op. Dr. Emrah Demirci, Op. Dr. Talip Göktaş ve Op. Dr. İbrahim Üntan tarafından yapılan başarılı ameliyat sonrası, hasta 6-7 saat sonra beslenmeye ve yürümeye başlayarak, ameliyatın üçüncü gününde sağlığına kavuşarak taburcu edildi.
Dr. Emrah Demirci yaptığı açıklamada başarılı bir ameliyat geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi:“ Hastamızı laparoskopi yani kapalı dediğimiz yöntemle ameliyat ederek, sol böbreğini almış bulunuyoruz. Hastamız idrar yolu atakları ile takipli bir hastamızdı. Yaptığımız tetkikler sonucunda sol böbreğinin daha küçük olduğunu gördük ve böbreğinin çalışmadığını tespit ederek, ameliyat yapmaya karar verdik. Laparoskopi (kapalı); karın cildine 3-4 adet delik açarak vücut içine karbondioksit gazı vererek karın içini şişirip endoskopik kameralarla (Kapalı olarak) bu deliklerden içeriye girmek ve hastalıklı organı çıkarmaktır. Ürolojide; laparoskopiyi böbrek kanserlerinde ya da artık çalışmayan (atrofik) ve enfeksiyona sebep olabilen böbrekler için uyguluyoruz. Ameliyattan önce hastayı yatırıp gerekli hazırlıkları takiben ameliyatı gerçekleştiriyoruz. Hasta ikinci veya üçüncü gün evine çıkabilmektedir. Laparoskopide; vücutta büyük kesiler olmaması nedeniyle hastanın ameliyat sonrası iyileşmesi daha konforlu olmaktadır. Yozgat Şehir Hastanesi’ nde üroloji ekibi olarak; taş cerrahisinde kapalı yöntemler, mesane ve prostat kanser kapalı ve açık cerrahi tedavileri, radikal prostatektomi, açık prostatektomi, idrar kaçırma tedavileri, inmemiş testis, peygamber sünneti cerrahi tedavileri ve üroloji ile ilgili tüm ameliyatları başarıyla uygulayabilir durumdayız. Bu olanakların sağlanmasında yardımlarını esirgemeyen hastane başhekimliğimize ve cerrahi işlemlerimizi kolay uygulanabilir hale getiren ameliyathane ekibimize teşekkürlerimizi iletiyoruz”

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.