""

Sektörde isim yapmış öncü firmalara Yozgat tanıtıldı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 23:41

Sektörde isim yapmış öncü firmalara Yozgat tanıtıldı

Sektörde isim yapmış öncü firmalara  Yozgat tanıtıldı
Son Güncelleme :

02 Ekim 2018 - 9:42

Yozgat Valiliğinin ve bağlı kurumların yaptığı çalışmalara göz gezdirdiğimizde en çok dikkatleri çeken konu “Yozgat’ın Tanıtımı”dır.
Burada sorulması gereken en önemli soru şu olmalı; Yozgat, yıllardan beri “tanıtım sorunu” yaşamamış olsa idi, bugün Valilik, böyle bir çalışmanın üzerinde ısrarla ve önemle durur muydu?
Yakın tarihe baktığımızda bugün olduğu üzere bundan önceki Valiler, Hüseyin Önal, Gökhan Sözer, Amir Çiçek, Necati Şentürk, Abdulkadir Yazıcı’nın da görev süresi içinde yaptığı çalışmalar arasında en çok dikkatleri çeken konu “Yozgat’ın tanıtım”ıdır.
Bu tespitten hareketle bugüne geldiğimiz de, Yozgat “tanıtım sorun”unu ortadan kaldırmak maksadıyla var gücünü tüketmekten geri durmuyor.
Valimiz Kemal Yurtnaç, geçen hafta bir toplantı sırasında yaptığı konuşma esnasında tanıtımla ilgili yeni gelişmeler oldu demişti. Bu konuda İstanbul’da önemli bir toplantıya heyet olarak katılacaklarını söylemişti…
Dünkü yerel gazetelerimizi incelediğimde söz konusu toplantının İstanbul’da yapıldığını fark ettim. Detaylara girmeden önce bu toplantının önemli bir toplantı olduğunu en baştan belirtmiş olayım. Dolayısıyla toplantıya iştirak eden katılımcılara baktığımızda önemli kuruluşun temsilcileri olduğu görülmektedir.
Toplantının genel hatlarını şu şekilde özetlemek mümkün; ‘Termal Kongre ve Spor Turizminin Yeni Adresi Yozgat’ sloganını realize etmek anlamında atılan somut adımlardan birisi olan toplantıda Yozgat’ın tarihi, turistik yerleri, doğal güzellikleri, termal kaynakları, Kazankaya Kanyonu, Roma Hamamı ve Türkiye’nin ilk milli parkı Çamlık Milli Parkı tanıtıldı.
İlimiz Valisi Kemal Yurtnaç toplantı ile ilgili şu bilgiler verdi: “Sektörde isim yapmış öncü turizm firmalarının yetkilileri ile Yozgat’ı konuştuk. Yozgat’ın termalini, tarihi ve turistik yerlerini, yatırım fırsatlarını somut örneklerle anlattık.
Samimi ve sıcak geçen toplantı oldukça verimli geçti. Turizmcilerimiz ise Yozgat ile alakalı tespitlerini ve sunabilecekleri katkıları aktardılar. Ben inanıyorum ki, kısa vadede bu toplantımız sonuç verecektir.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.