""

SİYASETTE KAZAN KAYNAMAYA BAŞLIYOR « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 03:54

SİYASETTE KAZAN KAYNAMAYA BAŞLIYOR

SİYASETTE KAZAN KAYNAMAYA BAŞLIYOR
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2018 - 7:00

Hatırlatmak bakımından söylüyorum… Bu seçim Yozgat açısından çok çekişmeli geçecek. Yozgat hangi parti olursa olsun çanta kekli olmaktan çıktı. Bunun ilk sinyalini MHP Ethem Sadef’i liste başı göstererek verdi.

Daha sonra ikinci sinyal CHP’den geldi… Yozgat’ta CHP denildiğinde ilk akla gelen isimlerden olan Ali Keven’in liste başı oldu, bu seçimlerde merkez ağırlığının kaç okka olduğunu gösterecek.

Peki, siyasette genel durumda ne var, ne yok. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanı adaylarının oy pusulalarındaki yeri belli olmuştu…

Şimdide İttifakların ve siyasi partilerin sıralaması da belli oldu… MHP’nin ardından dün de kalan partilerin milletvekili adayları belli oldu… Bu hafta içinde siyaset arenası iyice ısınacak… Partiler ve adaylar sahaya inecek, velhasıl her yanımız siyaset olacak.

Zaten toplum iyice politize olmuş durumdaydı, şimdi de siyasetle yatıp siyasetle kalkacağız… Fakat toplum bu konuda fazlasıyla gergin… Ve insanlar fazlasıyla kendinden olmayanlara karşı sert söylemlerde bulunuyorlar.

Bu durum büyük sıkıntılar ortaya çıkarabilir… Gergin olan ortam bir anda yanlış olaylara yol açabilir… Bu nedenle siyaset erbaplarının, teşkilat üyelerinin söylemlerini yapıcı hale getirmesi gerekiyor… Eğer adaylar da liderlerin  sert üslubunu sokağa taşırsa, ülkemizde istenmeyen olaylar ortaya çıkabilir… Umarım ülkemizde ve Yozgat’ta bu konuda daha duyarlı hareket etmeye başlarız… Yozgat’ı arkadaşlarımız adım adım dolaşıyor, mahalle ve sokağın nabzını tutmaya çalışıyoruz.

Bütün gayretimiz ve çabamız sizlere doğru ve tarafsız bilgiyi aktarmaktır. Halka mikrofon uzattığımızda gerginliği net şekilde görebiliyoruz… Siyasetçiler de akşamdan itibaren seçim bölgelerine gelmeye başladılar. Bu hafta Yozgat’ın dört bir yanına dağılacak daha çok kitleye ulaşmak adına tüm argümanları yoğun şekilde kullanacaklar…

Çünkü zaman çok dar… Yozgatlılara da buradan bir çağrı yapmak istiyorum… Lütfen birbirinize karşı daha saygılı olun… Bırakın fikirler çatışsın, konuşun, uygun üslupla tartışın ama daha fazlasının olmasına da müsaade etmeyin… Umarım bu dönemi huzurlu bir şekilde geçiririz, Ve 24 Haziran sonrası da her şey daha güzel olur…

Son bir hatırlatma yapmak istiyorum… Milletvekili adayları geldiğinde sessiz kalmayın, neden aday olduğunu, Yozgat’a ne kattığını, bundan sonra ne katmayı düşündüğünü açık açık konuşun, oyunuzu alacağınız cevaba göre vermelisiniz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.