""

Sorgun TDİOSB ve ASO Yatırımı, Akıbet? « Yeniufuk Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 22:16

Sorgun TDİOSB ve ASO Yatırımı, Akıbet?

Sorgun TDİOSB ve ASO Yatırımı, Akıbet?
Son Güncelleme :

20 Eylül 2023 - 16:11

Sorgun Tarıma Dayalı İhtisas OSB en son 2021 yılı Mart ayında Osmaniye Köyü sakinlerinin ÇED raporu aşamasında sürece itirazları ile gündeme gelmiş.
ASO’nun yatırım yapacağı da, bir yıl sonra yani 2022 yılı Şubat ayında Ankara Sanayi Odası başkanı ve üyelerinin Yozgat’a yatırım yapmak üzere ilimize gelecekleri ardından Mayıs ayında Ak Parti il başkanı Yusuf Başer ve Yozgat Belediyesi Başkanı Celal Köse’nin ASO Başkanını ziyaretleri ile gündemde yerini almıştı.
Sorgun İhtisas OSB’nin bölge ekonomisi ve oluşturacağı yan sanayiler ve katma değer ile önemli bir yatırım olduğunu, sorunların acilen çözülerek bir an önce faaliyete geçmesini yine bu köşeden yazdığımız Sorgun Tarıma Dayalı İhtisas OSB İvedilikle Bitirilmeli, Yenileri Kurulmalı başlıklı yazımızla dile getirmiş, bölgemize yapacağı katkıları sıralamış, siyaset ve bürokrasinin bu konuda inisiyatif alması gerekliliğine vurgu yapmıştık.
Ancak aradan geçen 2 buçuk yılda ne bürokrasimiz ne de siyaset kurumu bu konuda inisiyatif almıştır ne de bir kez ağızlarından bu sözcük dökülmüştür.
Ak Parti’nin yeni seçilen Sorgunlu milletvekili Süleyman Şahan’ın gazeteleri verdiği röportajlar ve bugüne kadar ki açıklamalarına bakılırsa kendisinin ve de danışman kadrosunun bu konudan haberdar olmadığı görülmektedir.
Milletvekili Şahan, Yeniufuk Gazetesi’ne verdiği röportajında Yozgat’ın kalkınmasına yönelik çok iddialı cümleler kurmuştu. Röportajın ham halini okuduğumda ifade ettiğim cümleyi buraya da yazayım; Sorgunlu ve milletvekili olup da Sorgun İhtisas OSB’den haberdar olmamak, bir cümle içerisinde dahi osb’den bahsetmemek vekili olunan bölgeye ve bu bölgedeki yatırımlara dair ne kadar uzak olunduğuna işarettir.
Bu konuda sözü şöyle bağlayalım, vekil Şahan ve yeni valimiz bu yazı ile beraber Sorgun İhtisas OSB diye bir yatırımdan haberdar olacaklardır. Şimdi kendilerinden beklenen bu yatırımın akıbeti hakkında kamuoyunu bilgilendirmek ve sürecin hızlanması yatırımın bir an önce faaliyete geçmesi için çalışma içerisine girmeleridir.
ASO konusuna gelirsek, ASO’nun ne Yozgat’a heyet göndereceği ne de yatırım yapacağına inanmadığımızı, bunun Fuat Oktay’a başkaca yatırımlar ve teşviklerden faydalanmak adına verilmiş “ağızlara bir parmak bal çalmak” kıvamında bir söz olduğunu ifade etmiştik.
Belediye Başkanı ve Ak Parti il başkanının ziyaretinin iyi niyetli ama yetersiz ve sonuç almaktan uzak bir çalışma olduğunu, bürokrasi, yerel yönetim, siyaset ve TSO gibi stk’ların da içerisinde olduğu bir süreçle sözün üzerine, planlı ve çalışılmış olarak gidilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Aslında “ASO yatırım yapmayacak, bizi oyalıyor” diyerek özetlemiştik süreci.
Yanıldık mı? Çok isterdik ASO’nun Yozgatlı başkanının ve Yozgat yöneticilerinin bizi şaşırtmasını. Ama üzülerek belirteyim ki bizi bir kez daha yanıltmadılar. Bu yanıltmamada şüphesiz ki Fuat Oktay’ın da ciddi payı vardır.
Bu konuda artık bir şey yapmak neredeyse imkansızdır. Söz uçmuş, Fuat Oktay kudretli makamını kaybetmiş, Yozgat dağınıklığını, plansızlığını aşamamıştır.
Yozgat ve kurumları geçmişten günümüze değişmemişken ve değişime karşı koyarken; Fuat Oktay’ın Çekerek eksenli mikro milliyetçi Yozgatlılıktan çıkıp bütün bir Yozgat için makamın gücünü kullanarak yapabileceklerini yapmamış olmasının sonucudur bu.
Bu noktadan dönüş olması imkansızdır ama yine de sormak isterim Ak Parti’nin değişmek üzere olan il başkanı Yusuf Başer’e “ASO Başkanını ziyaretinizde ne konuştunuz ve o konuşulanlara dair bugüne kadar hangi çalışmaları yaptınız, hangi kurumları bu görüşmeden bilgilendirip sürece dahil ettiniz ve son tahlilde ASO heyeti Yozgat’a yatırım yapmak için inceleme gezisini hangi tarihte yapacaktır?”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.