""

Ak Parti Yozgat’ın Önünü Tıkıyor « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 18:43

Ak Parti Yozgat’ın Önünü Tıkıyor

Ak Parti Yozgat’ın Önünü Tıkıyor
Son Güncelleme :

21 Kasım 2023 - 17:28

Yerel seçimler öncesinde adayların belirlenmiş olması gereken zamanlardan geçiyoruz. Seçime 4 ay gibi bir süre kala, seçime girecek partilerin adaylarının belirlenmiş, kamuoyu önüne çıkıp kendisini ve projelerini anlatıp destek turu yapıyor olması gerekirdi.

İktidar partisi merkez ve ilçelerde henüz adaylarını açıklamadı. Başvuru sürecini uzatarak da zamanı lehine kullanmaya devam etmekte.

İktidar partisine göre gardını almak isteyen muhalefet de, Ak Parti’nin zamanı lehine işletme taktiğini yutmuş görünmektedir.

Konuştuğum tüm muhalefet partisi yetkilileri, Ak Parti’nin adayını belirlemesini beklemekte. Ak Parti ise, il başkanı belirleme sürecinin çıkmaza girmesiyle birlikte, henüz resmi başvuru yapmamış olsalar da aday adaylarının yoğun kulisleri ve baskıları! altında zorlu bir süreç yaşamaktadır.

Bu süreçteki en önemli baskı unsuru da mevcutta adı geçen hiçbir aday adayının muhtemel rakipler karşısında ipi göğüsleyecek bir kamuoyu desteğine sahip olmaması ve seçimi kaybetme ihtimalidir.

Bütün bu sıkıntılara rağmen iktidar partisi olma avantajına sahip olan Ak Parti, sürecin uzamasından da kazançlı çıkmaktadır.

Yozgat iktidar partileri için daima kolay siyaset yapılabilen bir şehir olmuştur.

Çünkü Yozgat’ta muhalefet partileri sadece tabeladan ibarettir.

Seçim dönemleri haricinde Yozgat’ın hiçbir sorunu ile ilgilenmezler, çözüm önerileri getirmezler, oyun kurup bu oyunla sonuç almak üzere siyaset yapmazlar.

Bu da Yozgat’ta Ak Parti’ye Yozgat’ı dilediğince yönetebileceği geniş bir alan açmaktadır.

Ak Parti’nin il başkanını belirlemede yaşadığı iç sorunlar ve adı geçen kamuoyu desteğinden yoksun aday adaylarının olduğu ve daha yüksek bir kamuoyu desteğine sahip adayın arandığı bir dönemde, muhalefetin sahada olması, adaylarını belirleyip meydana çıkması ve Yozgat için projelerini açıklamasının tam zamanı olması gerekirken ve bu gereklilikle beraber kendilerinden sonra açıklanacak isimlerin önüne geçip onları bu yarışta sizi takip eden, projelerinizin, önerilerinizin gölgesinde siyaset yapmaya zorlamak varken, bu ölü toprağı serpilmiş Ak Parti beklentisini anlamlandırmak zor iş.

Hal böyle olunca da Yozgat’ın önü tıkanmakta, şehrin yöneticisini belirleme iradesi sadece Ak Parti’ye terk edilmektedir.

Yozgatlı alternatif isimlerden ve bunların şehre dair vizyonlarından yoksun kalmaktadır.

Bu bir tarafıyla siyaseti domine eden Ak Parti’nin adaylık sürecini geciktirmeye devam ederek diğer tarafıyla aslında gerçekte var olmayan muhalefetin Yozgat’ın önüne seçenek sunmayarak gerçekleştirdiği bir durumdur.

Eğer bütün muhalefet partileri Ak Parti’nin adayının belirlenmesini bekliyorsa; biz neyi bekliyoruz ki!

Biz neden seçimi bekliyor ve oy kullanarak belediye başkanı seçeceğimizi düşünüyoruz ki!

Ak Parti adayını açıklasın, seçime gitmeye gerek kalmadan Celal Köse koltuğunu devretsin.

Ve muhalefet partileri kapılarını kilit vursunlar veya seçime girmeyeceklerini beyan etsinler, tek partili tek adaylı, tek adam vizyonlu yeni bir Ak Parti belediyeciliğine el ele kol kola yürüsünler.

Yozgat’ın kötü yönetiliyor olmasının tek sorumlusu maalesef sadece Ak Parti değildir.

Aynı zamanda, varmış gibi yapan aslında hiç olmayan, her adımında Ak Parti’ye bir göz atan muhalefeti de sorumludur.

Muhalefet, iktidar partisinin alternatifi olabilecek performanstan ve yönetim becerisinden uzakta kaldığı sürece de Ak Parti, süreçleri kendi lehine yönetmeye devam edecek, Yozgat faydasına olabilecek alternatifleri göremeyecek, parti içi dengelerde sorun oluşturmayacak ve beklentili muhalefet! Karşısında kolay seçim alacak ismi bize sunarak seçimi kazanacaktır.

Kimin kazandığı hiç ama hiç umurumda değil doğrusu. Parti ya da şahıs bağnazı değilim.

Ama Yozgat kazansın isterim. Yozgat yaşanabilir, huzurlu, güvenli bir şehir olsun isterim. İnsanımız müreffeh bir hayat yaşasın isterim.

Bunu sağlamanın yollarından biri Yozgat’ı nitelikli bir belediye başkanı ve ekibi, onların ürettiği rantabl ve sorun çözücü projelerle buluşturmaktır. O yüzdendir ki, 5 yılda bir önümüze gelen bu seçeneğin iyi değerlendirilmesi gerektiğine inandığımdan, seçimi kazanması muhtemel Ak Parti’nin, en iyiye zorlanması gerekmektedir. Bunu da işlevini iyi yapması durumunda ancak muhalefet partileri yapabileceklerdir.

Onlar sessiz, onlar beklentili, onlar zorlama toplantılar yaptıkları sürece de, ne biz o ideale ulaşabiliriz ne de Ak Parti süreci geciktirerek Yozgat’ın önünü tıkadığının farkına vararak bir an önce bu belirsizliğe son verebilir.

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.