""

TARIM ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 13:57

TARIM ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

TARIM ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ
Son Güncelleme :

23 Aralık 2017 - 7:00

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İlin 2017 yılı tarım çalışmalarını değerlendirmek üzere toplantı düzenlediğini dün gazetelere yansıyan haberlerden öğrendim.

Yozgat, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir Bey’in de işaret ettiği gibi “Yozgat’ın coğrafi konumu itibariyle tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip” Fakat, tarım ve hayvancılık alanındaki gelişmeler neden yetersiz bir düzeyde?

Bu toplantı da keşke böyle bir soru gündeme gelmiş olsaydı ve cevabı aransaydı… Maalesef toplantı ile ilgili haberin detayına bakıldığında şu bilgiler vardı:

İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, İl Müdür yardımcıları, Şube müdürlerimiz ve 13 İlçe Müdürleri katıldı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, yaptığı konuşmada, Yozgat’ın coğrafi konumu itibariyle tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.
Toplantıda Yozgat tarımının nasıl daha ileri seviyelere taşınacağı, Yozgat çiftçisine nasıl daha iyi hizmet ve imkanlar sunulacağı ve çiftçilerin gelirini nasıl daha da artırılacağı konuları değerlendirildi.
İlçe müdürlerinin yaptıkları çalışmaları anlatan sunumun ardından İl Müdürü Özdemir’de 2017 yılında yapılan çalışmalara değindi.
Özdemir, “ Bu yıl içerisinde 3 adet mikrobiyal gübreli mercimek, nohut ve macar fiği demonstrasyonu, 5 adet mikoriza mantarlı buğday, şeker pancarı ve soğan demonstrasyonu, 4 adet korumalı (toprak işlemesiz) tarım buğday ve macar fiği demonstrasyonu, 2 adet soya fasulyesi demonstrasyonu, 2 adet yerli hibrit ayçiçeği çeşit demonstrasyonu, 1 adet yerli hibrit çerezlik kabak demonstrasyonu, 1 adet yeni çeşit yem bitkisi ryegrass (İtalyan çimi) demonstrasyonu, 1 adet susam demonstrasyonu ve 1 adet yerli çeşit silajlık mısır demonstrasyonlarının sunumları yapılmıştır.”dedi.
Konuşmaların ardından katılımcılara yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Özdemir, 2018 yılı için başarı dileklerinde bulundu.

Son olarak şunu belirtmek isterim ki; Yozgat’ta tarım ve hayvancılığın gelişmesi ve kalkınması için tarıma dayalı sanayi yatırımlarına şiddetle ihtiyaç vardır.

Yine tarım v hayvancılığın gelişmesi ve kalkınması için İl’de bulunan Et ve Süt Kurumu çiftçiler için bilgilendirici ve eğitici çalışmalara öncülük etmesi gerekiyor.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.