""

TOPLUMUN GELECEĞİNE YATIRIM « Yeniufuk Gazetesi

8 Mayıs 2024 - 23:48

TOPLUMUN GELECEĞİNE YATIRIM

TOPLUMUN GELECEĞİNE YATIRIM
Son Güncelleme :

14 Ekim 2017 - 7:00

İyi bir toplumu oluşturmanın yolu geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yapılan yatırımdır. Bu konuda ilk vazife aileye düşüyor…

Eğitim, öğretim, çevre, örf, adet, gelenek ve görenekler bu konuda elbette çok önemli ama kurumsal çalışmalar olmadan sağlam bir temel atmak mümkün değildir.

Bu bağlamda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluk bilincinden hareketle son yıllarda attığı önemli adımlarla ülkeye ve topluma sağlam karakterli nesiller yetiştirmenin çabasını veriyor.

Bu konuda önemli olduğunu düşündüğüm ve geçtiğimiz günlerde yapılan önemli bir toplantıdan kısaca bahsetmek istiyorum.

Dolayısıyla Kurum tarafından okullarda görev yapan rehber ve psikolojik öğretmenlere ‘çocuklara yönelik sosyal hizmet değerlendirme’ toplantısı yapıldı.

Bu toplantı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı önemli görevler ifa eden Sevgi Evleri Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Toplantıya katılan Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Öğretmenlerin çocukları çok yakın olduğunu belirterek, “Ne olursunuz. Yoruluyoruz, banane, önü yok, arkası yok, çaresiz bir şey yapamıyoruz, eninde sonunda bir şeyler oluyor diye düşünmeyin. Ne kadar koruyabilirsek, ne kadar kazandırabilirsek  bizim için o kadar avantajlıdır. Ne kadar yön verip geleceğini kurtarabilirsek bizim için avantajlıdır. Bunun pes etmesi, aması olmaz. Bunun bir tek şeyi var; yaşadığımız sürece mücadele etmeliyiz. Bunun için sizler çok önemlisiniz” dedi.

Yılmaz konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Benim de çocuklarım bende çocuklarımı korumaya çalışıyorum. Bir arkadaş mıyım, arkadaşım. Bir babamıyım, babayım, bir kardeş miyim, kardeşim. Bir sevgiliyim, sevgiliyim. Sevgili demem garip gelebilir. Ama onun duygusal doyum noktasını ben yakalamak zorundayım, yoksa kaçacak toparlayamazsınız. Ama kızımın sevgilisiyim ben. Neden? Bıraktığınız yerde kapan var. Boşluk bıraktığınız anında yerine dolduracak birileri var. Bizlere düşen görev, hepimizin rahatsızlık duyduğu her gün beynimizi yorduğumuz eğitimini vermeye çalıştığımız, içinde bulunduğumuz sorunları yaşamadan önce tedbirleri alabilmektir. Kolay mı değil ama imkanız da değil. Zor da olsa başarmak zorundayız. Hepimiz birer yönetici birer anne baba birer psikolojik danışman adına ne derseniz deyin bir bütün olarak kavramların hepsini uhdemizde toplayıp, karşımızdakileri problemlerden uzaklaştırmak adına ne yapabiliriz en iyi şekilde bulmak ve bunu topluma sunmak zorundayız. İşiniz kolay değil. Sizler öğretmen olarak memuriyetin insanlara ve çocuklara en yakın iki unsurundan birisiniz. Yoruluyoruz, bir şey olmuyor diye sakın düşünmeyin. Çocuklarımızı ne kadar koruyabilir ne kadar bir şeyler kazandırabilirsek bizim için o kadar avantajlıdır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.