""

TSO VE SEKTÖR TOPLANTILARI… « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 02:49

TSO VE SEKTÖR TOPLANTILARI…

TSO VE SEKTÖR TOPLANTILARI…
Son Güncelleme :

02 Temmuz 2018 - 10:52

Ticaret ve Sanayi Odası, Sivil Toplum Kuruluşları içinde lokomotiftir… Bu hususu her fırsatta ifade etmişimdir, şimdi bir kez belirtmekte fayda görüyorum.

Bilindiği üzere bir İl’in olmazsa olmazı ticarettir… Fakat Yozgat’ta bu durum çok fazla önemsenmediği için esnaflar sürekli geri plan da kaldığı gibi sahipsiz bırakılmıştır…

Bu konuyu daha önce esnaflara sorduğumda; Esnafın sahipsiz kalmasının birinci sebebi esnaf temsilciliklerinin kötü yönetimini işaret etmişlerdi… Maalesef ki Ticaret Sanayi Odası bu konuda her zaman başı çeken bir lokomotif oldu.

Şimdi yapılan çalışmalara baktığımızda bu durum biraz olsun düzeltilmeye, hatalar telafi edilmeye çalışılıyor…

Bu konuda sektörlerin sorunlarını tespit etmek üzere Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi “Sektör Toplantısı” yapmaya başladı…

Katılımcılarla bir araya gelen Oda Başkanı Sinan Çelik, “Vergisini ödeyen, eleman çalıştıran, kira ödeyen ve her şartı yerine getirmek için bin bir zorluk çekerek ticaret yapan üyelerimizin yaşadıkları mağduriyetleri gidereceğiz.”dedi.

Bu açıklamanın üzerine sorulması gereken birçok soru var ama bir soru ile devam edelim…

Sinan Başkan ne yapacaksınız?  Göreve gelirken, birçok projeniz vardı, geçen zaman içinde ortaya elbette ufak tefek bir şeyler koydunuz, ama üyeler somut çalışmalar beklemektedir sizden ve yönetiminizden…

Haksız mıyım?

En son yapılana toplantı ile ilgili yapılan açıklamaya bakalım: Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı sektör toplantılarına devam ediyor. İl merkezi ve ilçelerinde faaliyet gösteren sigorta acentesi yetkilileri Oda Başkanlığında bir araya gelerek sektör toplantısı gerçekleştirdi. Yozgat TSO’da düzenlenen toplantıya büyük katılım sağlandı. Toplantı süresince sektörün ortak sorunları, haksız rekabet ve ortak çözüm önerileri görüşüldü.
Yozgat TSO Başkanı Sinan Çelik, yaptığı konuşmada, zorluk içersinde ticaret yapan üyelerinin sıkıntılarını gidereceklerini belirtti. Çelik, “Vergisini ödeyen, eleman çalıştıran, kira ödeyen ve her şartı yerine getirmek için bin bir zorluk çekerek ticaret yapan üyelerimizin yaşadıkları mağduriyetleri gidereceğiz. İl odası olmamız sebebiyle üyemiz olsun olmasın tüm sigorta acenteleri bize bağlı. Ticarette rakip olanlar bugün ilk defa Odamızda bir araya gelerek sorunlarını ve çözüm önerilerini bizlerle paylaştılar. Odamız sigortacılık kayıt birimimizde yürürlükte olan mevzuat ile ilgili soruları cevapladı. Bazı bankalar, ilimize şube açan büyük kuruluşlar ve asıl faaliyet konusu sigortacılık olmayan kuruluşlarla yaşadıkları haksız rekabet konusunda yaşadıkları sorunları paylaştılar. Odamız olarak gereken raporlamayı yapıp bir sonraki sigortacılık sektörü toplantısında yine üyelerimizin ortak kararları doğrultusunda çözüme kavuşturacağız ve yaşanan tüm sorunların aşılması için takipçisi olacağız” diye konuştu.
Sorunların çözümü birlik ve beraberlik sağlanarak çözüme kavuşacağından bahseden Oda Başkanı Çelik, ilerleyen süreçte de toplantılara hız kesmeden devam edeceğini ifade etti.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.