""

Şehrine fikrinle yön ver! « Yeniufuk Gazetesi

6 Mayıs 2024 - 03:00

Şehrine fikrinle yön ver!

Şehrine fikrinle yön ver!
Son Güncelleme :

24 Nisan 2024 - 17:39

Ülkemizde iki yıl içinde 3 seçim üst üste yapıldı. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından devam eden süreç ve ardından 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen yerel seçimler vatandaşın tercihi ile yeni bir şekil aldı. Seçim sonuçlarının birçok platformlarda analizleri yapıldı, yapılmaya da devam ediyor.
Tabi analizler sonucu değiştirmeyecek ama siyasetin günübirlik olmadığını hesaba kattığımızda ortaya çıkan neticeleri ilgili kurullar doğru okuması bakımından önemli olduğunu belirtmek isterim.
Burada bana göre en önemli husus tarafların ortaya çıkan sonuçları doğru şekilde okuyup okumamasıdır. Sonuçlar doğru okunduğunda ve analizler doğru yapıldığında siyaset kurumu vatandaşın ne demek istediğini mutlaka fark edecektir.
Hangi seçim olursa olsun yapılan her seçim ülkemizde demokrasinin gereği olarak vazgeçilmez unsurların en başında gelmektedir. Vatandaşın tercihi ile ortaya çıkan sonuçlara tarafların saygı duyması olmazsa olmazdır.
Dolayısı ile seçimden bugüne geçen zaman içinde malum sonuçları siyasetin üst kademeleri başta olmak üzere yeniden şekillenen yerel yönetimler kendi içinde sağlıklı ve doğru bir çalışma ortamı sağlamaya çalışıyor.
Bu bağlamda yeniden şekillenen yerel yönetimler de görev bölümlerinin bir kısmı tamamlandığını kalan kısımlarında tamamlanmak üzere olduğunu biliyorum. Söz konusu çalışmaların biran evvel tamamlanıp, vatandaşın beklentilerinin karşılık bulması gerekiyor.
Konuya genel olarak baktığımızda vatandaş tarafından yeni dönemde beklentilerini karşılamak için işbaşına getirdiği başta Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelerinden hizmetler beklediğini hatırlatmakta yarar görüyorum.
Bu bağlamda yazı başlığıma bakıldığında kullandığım kelimelerin altını doğru dolduracak olursak, çalışma ortamlarının sağlıklı ve verimliliği artırması bakımından personellerin bilgi, yetenek, tecrübe, vasıf gibi durumlarını dikkate alarak, yapılması durumunda en başta çalışan, çalıştığının karşılığını yani kazancını helal ettirmiş olacaktır.
Sonuç olarak, demem o ki, seçimlerin ardından kaleme aldığım yazlarımda da ifade ettiğim gibi seçimler geride kaldı, bundan sonrası için vatandaş, hizmet bekliyor, bu hizmetlerin hızlı şekilde yapılabilmesi için herkesin duruma göre elini taşın adlına koyup, sorumluluk alması gerekiyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.