""

Yozgat için en hayırlı hizmet « Yeniufuk Gazetesi

5 Mayıs 2024 - 05:59

Yozgat için en hayırlı hizmet

Yozgat için en hayırlı hizmet
Son Güncelleme :

25 Nisan 2024 - 18:06

Yozgat’ın neresi olursa olsun, yapılan her işin hayırlı bir hizmet olduğunu öncelikle söylemiş olalım. Yapımına vesile olan, yapan ve yaptıran her kimse, ayrım yapmaksızın Allah razı olsun.
Bu bağlamda evvelsi gün gazetelerin haber merkezine servis edilen güzel bir haber benim gibi sizlerinde dikkatini çektiğini düşünüyorum.
Haberin konusuna geçmeden bir hususun altını çizmek istiyorum. Yozgat’ta malum yıllar önce yapılan, esnafın, sanayicinin, il dışından gelen yatırımcının istifadesine sunulmuş ancak daha sonra yenilenmeye ihtiyacı olduğu ihmal edilmiş yatırım alanları maalesef kaderine terk edilmiş vaziyette.
Bunların başında gelen ve bana göre en önemlisi olan yatırım alanları arasında Yozgat Organize Sanayi Bölgesidir. Yıllar önce ne yapıldıysa, yıllar sonra da ufak tefek yapılan işleri saymazsak, kayda değer bir şey yapılmış sayılmaz.
Yozgat Organize Sanayi bölgesine zaman zaman iş yada ziyaret vesilesi ile gittiğimde bölgede faaliyet gösteren firmaları birbirine bağlayan özellikle yol ağları ve kaldırımların içler acısı durumuna dikkat çektiğim yazılarım oldu.
Bu konuda kamuoyunun bilgisine sunulan müjdeli açıklamayı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Taylan Alakoç, geçtiğimiz gün yaptı.
“Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’ın büyük destek ve girişimleri ile Yozgat OSB’de BSK asfalt yol kaplama, atık su ile yağmur suyu tahliye sistemi ve kilitli parke kaldırım yapımı gibi işlerin yer aldığı altyapı yapım işi ihalesinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gerçekleştirildiğini” söyledi.
Gelin birlikte açıklamanın devamına bir göz atalım; Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren ve yeni yatırımlar yapmayı planlayan iş insanları için büyük önem taşıyan bu çalışmanın, bölgedeki iş ortamını daha verimli ve modern hale getirmeyi amaçladığını söyleyen Başkan Alakoç, “Öncelikle OSB’mizde yılardır ihtiyaç duyulan bu çalışmaya başlanacak olması yatırımcılarımız ve OSB’miz açısından son derece önem arz ediyor. Bizimde başkanlık dönemimizle birlikte planlamamız içerisine dahil ettiğimiz bu çalışmada Sayın Valimiz Mehmet Ali Özkan’ın da büyük destekleri oldu. Bu vesile Sayın Valimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu çalışmamızda en kısa sürede başlayarak 2024 yılı sonuna kadar tamamlanarak hizmete sunulacaktır. Amacımız bölgemizde faaliyette bulunan firma sahiplerinin OSB’mizde gönül rahatlığıyla huzur içerisinde çalışmalarını sürdürmelerini sağlamaktır. Bizlerde buna yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”dedi.
Başkan Alakoç, yenilenen altyapının iş dünyasına daha ferah ve güvenli bir çalışma ortamı sunacağını belirtti. Yenilikçi adımların ilin ekonomik ve sosyal kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Alakoç, ilerleyen süreçte bölgenin daha da gelişeceğine olan inancını dile getirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.