""

ULAŞIMDA YENİ YATIRIMLAR YOLA ÇIKTI « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 19:32

ULAŞIMDA YENİ YATIRIMLAR YOLA ÇIKTI

ULAŞIMDA YENİ YATIRIMLAR YOLA ÇIKTI
Son Güncelleme :

06 Haziran 2018 - 7:00

Bu yatırımlar hangileri önce bundan bahsedelim… Ulaşım, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan Yozgat’ı ikinci kez ziyaret etti.

Daha önce Yüksek Hızlı Tren projesi ile ilgili Yerköy’de ray döneme törenine katılmak üzere gelmişti. Şimdi ise, Havaalanı temel atma törenine katılmak için geldiği Yozgat’ta Köprülü geçiş, Hafif raylı sistem ve Çevre yolunu yapacaklarını söyledi.

* * * *

Bu konuların evveliyatına bakıldığında Yozgatlılar için bu vaatler yeni değil… Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım birkaç kez Yozgat’ı ziyaret ettiğinde aynı konular konuşuldu…

Bu yatırımlar Yozgat’a çok daha önce yapılabilirdi… Mesela Binali Yıldırım Bey bakanlık yaptığı dönemde Yozgat Valiliğini bir ziyaretinde şöyle demişti: “Belediye Başkanınız burada hazırlasın projeyi getirin bize ne gerekiyorsa yapalım, her türlü desteği veririz, hafif raylı sistem dediğiniz nedir.”

* * * *

Şimdi Ulaşım, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan Yozgat’ı ikinci kez ziyaretinde aynı ifadeleri kullandı. Hafif raylı sistemin ön çalışmasını Belediye yapacak. Bizde Bakanlık olarak buna her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Fakat Türkiye’de 24 Haziran sonrası yeni sistem değişikliği söz konusu ya hükümet aynı şekilde güçlü bir şekilde seçimleri geçemezse, o zaman ne olacak?

Neyse ben şimdiden sizlerin kafasını karıştırmayım, haberleri takip ettiyseniz hafta sonu bir başka önemli gelişme daha yaşandığını fark etmişsinizdir.

* * * *

Yozgat Havaalanın temeli hafta sonu düzenlenen törenle atıldı… Yozgat halkı 2021 yılından itibaren ülkenin çeşitli şehirlerine hava yolu ile de gitme imkânına sahip olacak.

Bununla birlikte aynı tarihlerde hizmet vermeye başlayacak olan bir başka yatırım ise yaklaşık 10 yıldır çalışması devam eden Yüksek Hızlı Trenin önümüzdeki yıl devreye girmesi bekleniyor…

Hem Yüksek Hızlı Tren hem Havaalanı Yozgat’ın bir taraftan gelişmesini diğer taraftan da kalkınmasını sağlayacak yatırımlardır.

Yozgat’ta bugün 3’ncü Organize Sanayi Bölgesinin hazırlığı yapıldığına göre bundan sonra sadece tarım ve hayvancılık alanında kalmamak gerekiyor. Gerek kara yolu, gerek demir yolu, gerekse hava yolu yatırımlarını avantaja çevirmek gerekiyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.