""

Unutulmaması gereken açıklamalar « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 22:02

Unutulmaması gereken açıklamalar

Unutulmaması gereken açıklamalar
Son Güncelleme :

23 Haziran 2018 - 7:00

Seçim çalışmaları sırasında ziyarete gittiği çeşitli mekanlarda Yozgat’a tabur düzeyinde askeri birliğinin kurulacağını vurgulayan Bozdağ, “Yozgat Kapalı Cezaevi bu sene faaliyete geçecek. Buraya Yozgat’ın askeri birlik talebine cevap niteliği taşıyacak olan Yozgat’a tabur düzeyinde askeri birlik kurulacak ve göreve başlayacak. Tabi burada pek çok subay, astsubay, uzman, erbaş olduğu gibi erat’ta olacak ve bu cezaevinin güvenliğini onlar sağlayacaklar. Burası tutuklu ve hükümlülerin, avukatları, eşi dostu ve ziyaretçileri de olması ilimize ekonomik açıdan katkısı da olacak.  En az Bin 500 kişi çalışacak, buradaki tutuklu hükümlülerde Yozgat nüfusuna dahil olacak ve 7-8 bin artış demektir. Lojmanlar ve sosyal donatılar da tamamlandı ve buraya yaklaşık 800 kişilik tabur gelecek. Bunlar aileleri ile buradaki lojmanlarda kalacaklar. Bütün alışverişleri ve diğer işlevleri Yozgat’ımızdan giderecekler. Buda ilimiz ekonomisine ayrı bir gelir demektir.”

Her alanda olduğu gibi sağlık alanında da önemli gelişmelerin yaşandığını vurgulayan Bozdağ, “Yozgat’ta sağlıkta şehir hastanesi ve diğer reformları yaptık. Yozgat’ta 2002 yılında tüm sağlık çalışanlarının mevcudu Bin 600 iken, bugün gelinen noktada 5 Bin 600 civarında çalışanımız var. Yani 5 Bin kişi ilave istihdam edilmiştir. Mesela üniversitede 150 kişi ya vardı ya yoktu. Şuan fakülte hastanemizle beraber 2 Bin kişi çalışıyor. Fabrikalarda 50- 100 kişi çalışıyor işte bunlar ilimiz açısından bacasız fabrika niteliği taşıyor. Kamu hizmeti sunduğu için süreklilik arz ediyor ve piyasadan etkilenmemektedir ve buda  ilimiz için bir değerdir” dedi.

Diyanet Eğitim Merkezinin yakında açılışının yapılacağını kaydeden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, şöyle devam etti: “Diyanet Eğitim Merkezi’nin müdürünü atadık ve yakında resmi açılışını yapacağız, her dönem en az 300 ile 500 arası maaşlı imam, müezzin adaylar olacak ya da meslek içi görevliler olacak. Bunların hepsi devletimizin maaşlı personeli olacak. 150- 200 akademik kadro ve diğer çalışanlar olacak. Bunlar Yozgat’ımızın kültürüne ve değişimine de katkı sağlayacak. Çünkü akademi alimler gelecek buraya orası ayrı bir üniversite. Şimdi adalet akademisi ayrı bir üniversite, orada da her dönem en az 500 kişi olacak. Adliye yardımcı personeli orada meslek öncesi ve meslek içi eğitim alacak ve orası ayrı bir istihdam kapısı olacak.Şimdi hızlı tren 2019 yılında bittiği zaman buda Yozgat’ta ayrı bir ekmek kapısı olacak. Burada, Sorgun’da, Akdağmadeni’nde Gar’ımız olacak ve bunlarda yeni bir istihdam kapısı oluşturacak.”

“Yozgat havaalanımız inşallah 2020 yılında faaliyete başlayacak. İnşallah Yozgat’ımız için bir ivme kazandıracak”diyen Bozdağ,  “İnşallah 2020 yılına kadar yeni OSB’mizi de faaliyete geçireceğiz. Hem havaalanı hem de yeni OSB’miz yan yana 2 kilometre arayla olacak. Yeni OSB’miz Yozgat mücavir alanı içerisinde olacak. Havaalanı ve yeni OSB’miz belediyemiz sınırları içerisinde olacak. Buraların altyapıları belediyemiz tarafından yapılacak ve buraların gelirleri de belediyemiz bütçesine dahil edilecek. Cumhurbaşkanımız talimat verdi, bakanımız da çalışmalara başladı. Belediye mastır planı yapacak önce şuan belediye başkanımız hazırlıklarına başladı, biz inşallah ondan sonra projelendireceğiz. Tabi bir günde bitirilecek iş değil, çok pahalı bir iş ama biz onu inşallah adını koyduk ve arkasını getireceğiz. Çevre yolu Yozgat için zaruri bir ihtiyaç haline geldi. İnşallah biz çevre yolunu devreye koyacağız, raylı sistem yeni dönemde inşallah kovalayacağımız bir iş olacak.”ifadelerini kullandı.

Et Süt Kurumunun süt bölümünün açılarak çiftçi ve üreticilerin sütlerini alacağını vurgulayan Bozdağ, “Et süt kurumunun süt bölümünü açma kararı aldık ve yatırıma koyduk. İnşallah önümüzde ki dönem Yozgat’ın süt bölümüne yatırım yapacağız. Yozgat’ın sütlerini artık et süt kurumu alacak. Pazar derdi ortadan kalkacak. Kırsalda ve şehirlerde hayvancılık yapanlara da büyük bir destek olmuş olacak.”dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.