""

Yangınlar yüreklerimizi ağzımıza getiriyor « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 01:22

Yangınlar yüreklerimizi ağzımıza getiriyor

Yangınlar yüreklerimizi ağzımıza getiriyor
Son Güncelleme :

04 Eylül 2018 - 7:00

Yozgat’ta son günlerde meydana gelen yangın olayları yürek yakmaya devam ediyor, vicdanlarımız sızlıyor…

Geçtiğimiz günlerde Akdağmadeni ormanlık alanda çıkan yangında 100 dönüm arazi kül oldu… Dikkatsizlik ve tedbirsizlik neticesinde çıkan yangınlar doğaya telafisi mümkün olmayan zararlar vermekle kalmıyor, canlı organizmayı da yok ediyor.

Bu konuda birkaç gün evvel Çamlık bölgesinde çıkan yangında yine yüreklerimiz ağzımıza geldi.  Büyük bir alanda çıkan yangın daha fazla büyümeden söndürüldü.

Burada asıl üzerinde durmak istediğim konu ise, evvelsi gün akşam Aşağı Nohutlu mahallesinde çıkan yangın olayıdır.

Bu konuda çıkan haberlere baktığımızda şu bilgiler yer almaktadır… Aşağı Nohutlu Mahallesi Yüzbaşı Bahattin Çokdeğerli Caddesi’nde bulunan Neva Evleri Apartmanın çatı katında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler çatı katında bulunan 5 daireyi kullanılamaz hale getirdi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. Alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri yangını söndürmekte güçlük çekti. Yangına ilk müdahale TOMA ile yapıldı. Daha sonra Yozgat Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. 2 saat süren yangına Sorgun ve Yerköy Belediyesinden gelen itfaiye ekipleri de müdahale etti.
Bazı vatandaşlar yanan apartmanı cep telefonu kamerasıyla çekerken bazı vatandaşlar ise zehirlenme tehlikesi atlattı. Çatı katında çıkan yangın büyük çapta maddi hasara neden olurken bazı apartman sakinleri de sinir krizi geçirdi. Yangın haberini alan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ve yetkililer olay yerine gelerek yangınla ilgili bilgi aldı.
Yunus Emre Sarıkaya isimli vatandaş itfaiye aracının havasının bitmesi sonucu olay yerine gelemediğini söyleyerek sitem etti.
Yangını gören bir vatandaş ise “Yangın çatının makine dairesinde çıkıyor. Oradan çatıya sıçrıyor teraslar aşağıda olduğu için hepsi yanmış. Yaralanan kimse yok can kaybı yok. 5 tane daire vardı terasta hepsi yandı” dedi.
2 saatlik çalışma sonucu yangını söndüren itfaiye ekipleri daha sonra soğutma çalışması yaptı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu konuda sosyal medyada birçok haber çıktı… Bu haberler arasında en çok dikkat çeken ise, Belediye Meclis üyesi Bülent Demirtürk tarafından paylaşıldı.

Demirtürk şöyle yazdı: Yozgat Belediyesi itfaiye ile yine büyük bir sınav veriyor.
Allah yardımcıları olsun, bu ekipmanlarla çok zorlanıyorlar.
4,5 senedir ilk günden itibaren belediye meclis toplantılarında ısrarla üzerinde durduğumuz ama bir türlü alımına ikna edemediğimiz yüksek merdivenli itfaiye alınması talebimizde ne kadar haklı olduğumuzu maalesef yine acı bir olayla görmüş olduk.
İnşallah can kaybı olmadan bu yangını da atlatırız.
Allahım tüm itfaiye çalışanlarına ve apartman sakinlerine yardım etsin.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.