""

Yaşam şartları giderek zorlaşıyor… « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:19

Yaşam şartları giderek zorlaşıyor…

Yaşam şartları giderek zorlaşıyor…
Son Güncelleme :

17 Kasım 2018 - 7:00

Son bir yıldır piyasalar üzerinde oynanan bir takım oyunlar ve siyasi istikrarsızlık nedeniyle deyim yerindeyse iğneden ipliğe yapılan zamlar, toplumun her kesimini etkiledi…

En son yapılan bir açıklamada şuana kadar 356 firmanın konkordato ilan ettiği ve yine birçok firmanın da zarar açıkladığı bilgisi yaygın ve görsel kanallar tarafından kamuoyuna duyuruldu…

Şimdiye kadar yaşanan oyunlar sebebiylen çok etkilenen büyük şehirlerin ardından yaşanan ekonomik sıkıntılar küçük şehirleri etkisi altına almaya başladı.

Hemen her gün farklı sektör temsilcilerinden iş hayatlarının olumsuz yönde etkilendiği açıklamalarına geçtiğimiz gün bir yenisi Yozgat’ta faaliyet gösteren nakliyeci esnaf temsilciliğinden geldi…

Yozgat S.S. Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Nazım Altan, mazot fiyatlarındaki artışlardan dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirterek, bu yılın hububat ve pancar hasadında ise yeterince iş yapamadıklarını söyledi.
Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Nazım Altan, yaptığı açıklamada, nakliyeci esnafının zor ve sıkıntılı bir sezon geçirdiğini belirterek, mazottaki fiyat arışının nakliyeci esnafını sıkıntıya sevk ettiğini kaydetti.
Altan, “Bu yıl bölgemizde hububat ürünlerinde verim düşüklüğü yaşandı. Bu durumdan biz nakliyeci esnafı da azda olsa etkilendi. Pancar fabrikaları özelleştirildi. Bu özelleşme ile fabrikayı alan firma nakliye ücretini bizim taleplerimizin çok altında karşılanması istemesi haliyle bizleri sıkıntıya soktu. Çünkü geçen yılla bu yıl arasında mazot fiyatlarında ciddi bir artış yaşandı. Yine araçlarımızın; lastik ve diğer masrafları da arttı.

Buna rağmen nakliye ücretlerinin sabit ve daha altında çalışmamızın istenmesi kamyoncu esnafımızı sıkıntıya düşürdü.”dedi.
Kooperatiflerinde 110 üyelerinin bulunduğunu söyleyen Başkan Altan, “Kooperatifimize kayıtlı üye sayımız 110’nun üzerindedir. Hepsinin tek geçim kaynağı bu kamyonlardır. İş yaparlarsa evlerine ekmek götürüyor, yapamazlarsa evlerine ekmek götüremezler. Yani sezonluk çalışıyoruz. Yılda toplam 3- 4 ay çalışıp geri kalan 8 ayda bu kazandığımız parayla geçinmek durumundayız.

Bu yıl çiftçiler gibi bizlerde zor bir sezon geçirdik. Şuan üyelerimizden çoğu kamyonetlerini satma arayışı içine girdi. Bazıları ise farklı sektörlerde iş yapmayı planlıyor. Kamyoncu esnafımız zor durumda. Devlet büyüklerimizden özelikle çiftçi ve bizlerin olmazsa olmazı olan mazot’ta indirim yapmalarını istiyoruz. Nasıl ki gemilerde vergi indirimi varsa bize de aynı şekilde uygulanmasını istiyoruz. Aksi takdirde pek çok kamyoncu esnafımız iş yapmayarak kamyonunu satmak ve başka iş arayışlarına gireceklerdir”dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.