""

Yaşanabilir Çevre Derneği’nden Milli Ağaçlandırma günü mesajı « Yeniufuk Gazetesi

16 Mayıs 2024 - 21:05

Yaşanabilir Çevre Derneği’nden Milli Ağaçlandırma günü mesajı

Yaşanabilir Çevre Derneği Başkanı Ahmet Fidan, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelge ile bu özel günün ülkede Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edildiğini belirtti. Fidan, bu anlamlı seferberlikle birlikte ağaç ve orman sevgisinin yaygınlaştırılacağını vurgulayarak, doğanın hızla kirlendiği günümüzde dikilen ağaçlarla nefes alınacağını ifade etti.

Yaşanabilir Çevre Derneği’nden  Milli Ağaçlandırma günü mesajı
Son Güncelleme :

12 Kasım 2023 - 16:17

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre ve doğa bırakmanın, doğayı korumak, sevmek ve kirletmemekten geçtiğini belirten Fidan, günümüzde artan sanayileşme ve tüketim alışkanlıklarıyla doğanın giderek kirlendiğine dikkat çekti. Aşırı gıda ve kıyafet tüketimi, egzoz dumanları, enerji tüketen teknolojik aletler ve kullanılan yakıtların atmosfere saldığı karbonun küresel ısınma ve iklim değişikliğine yol açtığını ifade eden Fidan, bu durumun doğal afetlere neden olduğunu belirtti.
Ahmet Fidan, son olarak, iklim değişikliğine sebep olmamak adına alışkanlıklarımızı azaltmanın yanı sıra, bu karbonu bertaraf etmek için ağaç dikmenin önemine vurgu yaparak, herkesi bu anlamlı günde dünya ve doğa için ağaç dikmeye davet etti. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.