""

YENİ GİBİ SUNULAN TEŞVİKLER « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:05

YENİ GİBİ SUNULAN TEŞVİKLER

YENİ GİBİ SUNULAN TEŞVİKLER
Son Güncelleme :

21 Aralık 2017 - 7:00

İş Dünyası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni istihdam teşvikleri “hiç yoktan iyidir” düşüncesinden hareketle sevindirici buldu…

Bu konuda en net açıklamayı çiçeği burnunda Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Taylan Alakoç yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni istihdam teşvikinin iş dünyasını sevindirdiğini belirterek, “2018 yılında devletimizin bize verdiği teşvik ve ekonomimizdeki büyümeden aldığımız güçle üretmeye ve ülkemizi var gücümüzle kalkındırmaya devam edeceğiz” dedi.

Açıklamanın devamı şöyle; İstihdam teşvikinin üretimi daha da arttıracağına vurgu yapan Başkan Alakoç, “Geçtiğimiz günlerde istihdam seferberliği Ödül töreninde Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi, biz milletimizle, iş dünyamızla, esnafımızla, sanatkârımızla, çalışanlarımızla el ele verir Allah’ın izniyle önümüzdeki tüm engelleri aşarak hedeflerimize ulaşırız. Yeni teşvikler de iş dünyasının bu mücadelesinde büyük güç verecektir. Önümüzdeki yıl, 3 veya daha az çalışanı olan işletmelerimize sağladıkları her ek istihdam için ödedikleri maaş, prim ve verginin, bir ayını kendileri, bir ayını da devlet ödeyecek. Yani imalatçılarımıza, esnaflarımıza, küçük işletmelerimize devletimiz ‘bir ay senden, bir ay bizden’ sözünü vermiştir. Bu teşvik 12 ay süreyle geçerli olacaktır. Bu uygulamayla her işletmeleri rahatlatacak hem de işsiz gençlerimize umut olacaktır. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte tüm üyelerimiz daha fazla kişiyi istihdam edebilmek için çaba sarf edecektir. Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Projesi kapsamında işveren örgütleriyle iş birliği hâlinde mesleki eğitim ve işbaşı eğitim programlarını birlikte düzenleyen bir sistem hayata geçirilecek. Yeni sistemde mesleki eğitimin içeriği, işverenlerin talebine göre oluşturulacak. İş gücü piyasasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için teoriği ve pratiği birleştiren yeni bir modele geçilecek. Bu sistemin uygulamaya geçmesiyle kalifiye elaman açığının hızla giderileceğine inandığını” söyledi.
Türkiye’nin 11.1’lik büyüme rakamına ulaşmasının, 1.5 milyon ilave istihdam sağlanmasının devletin çok büyük katkılarıyla olduğunu vurgulayan Alakoç, “Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımıza, tüm bakanlarımıza ve üst kuruluşumuz olan TOBB Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

Elbette bu teşvikler iş dünyasınca sevinçle karşılanacaktır. Fakat Türkiye’deki kalkınma hızının yükselmesi için daha çok küçük ve orta ölçekteki esnaf desteklenmeye ihtiyacı vardır.

Çünkü bahsettiğim kesimin büyük çoğunluğu günübirlik kazançlarla ayakta durmaya çalışırken nefes almanın mücadelesindedir.

Ayrıca çok sayıda küçük ya da orta ölçekteki esnaf kesimi banka başta olmak üzere birçok yere borçlu olduğu için daha önceki teşvikler dahil şimdi çıkan teşviklerden de kolay şekilde faydalanma şansı pek bulunmamaktadır.

Sonuç olarak hatırlatmak isterim ki, verilen destekler ve çıkan teşviklerden bahsettiğim üzere küçük ve orta ölçekteki esnaf kesimini de faydalandıracak adımlar atılmalıdır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.