""

Yeni Nesil Siyaset Yeni Nesil Bürokrasi « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 16:54

Yeni Nesil Siyaset Yeni Nesil Bürokrasi

Yeni Nesil Siyaset Yeni Nesil Bürokrasi
Son Güncelleme :

02 Mayıs 2018 - 7:00

Bugünlerde Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da birinci derecede öncelikli konu hiç kuşkusuz “Siyasi gündem” Vatandaş merak ettiği için soruyor… AK Partinin aday adayı sayısı kaç oldu? Mevcut Vekilleri liste dışı bırakacak isim var mı?

Fakat zaman zaman gündeme gelse de unutmaya yüz tutan ancak gerektiği gibi üzerinde durulmayan bir başka önemli konu ise, “Bürokratik Engellerdir” Bu önemli konu üzerinde yine Sayın Valimiz Kemal Yurtnaç durdu…

* * * *

Bürokrasi her zaman anahtar görevi yapmıştır. İstediği zaman açamadığı kapı yoktur. Fakat gönlü olmadığında anahtar ihtiyacı duymayan kapılar dahi açılmaz… Yozgat Bürokratik engellere takılan İl’lerden olduğu için yatırımdan yana yüzü gülmemiştir.

Bu önemli konu Yozgat’ta en son yapılan İl Değerlendirme toplantısında da Valimiz Kemal Yurtnaç tarafından bir kez daha huzura getirilmişti. Aynı konu geçtiğimiz hafta İstanbul’da Kızlarağası Mehmet Ağa Medresesi’nde Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ve Basın İlan Kurumu işbirliğiyle düzenlenen programda da konuşuldu…

Programa konuşmacı olarak katılan Sayın Yurtnaç, Türkiye’nin 24 Haziran’dan sonra başkanlık sistemine fiilen geçeceğini hatırlatarak, “Yeni nesil bürokrasi derken, riski ve rekabeti seven, sonuca ve sürece odaklı asık yüzlü değil, güler yüzlü bürokrasiyi kastediyoruz” dedi.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci dönem Milletvekilliği seçimleri öncesi böyle bir konunun önemli bir toplantıda İlimiz Valisi tarafından konuşulması gerek Türkiye gerekse Yozgat açısından daha da önemli olduğunu özellikle vurgulamam gerekiyor.

* * * *

Bunun devrim niteliğinde bir karar olduğunu ifade eden Yurtnaç, “Yeni nesil bürokrasi derken, riski ve rekabeti seven, sonuca ve sürece odaklı, asık yüzlü değil, güler yüzlü bürokrasiyi kastediyoruz. Hedefimiz bürokrasiyi işler hale getirmektir. Yapacağımız şey bürokraside ‘bugün git, yarın gel’ felsefesini silmek, bürokratik sistemi rehabilite etmektir. Buna bürokrasi reformu da diyebiliriz” dedi.

* * * *

Yurtnaç, şunları kaydetti: “Halkın daha yönetimin içinde olduğu ve katkıda bulunduğu, daha çok önemsendiği bir yönetim anlayışının oluşmasını amaçlıyoruz. Halkın odakta olduğu, sonuca odaklı bir yönetim sisteminin ortaya çıkarılması için çalışmalar yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı sistemi bizi daha pratik ve tasarruflu hale getirecek. Bürokratik oligarşinin vatandaşa ve ülkemize maliyeti yüksektir, zamanı boşa harcar, kaynak israf eder, eski ve hantal bir sistemdir. Bürokratik oligarşinin doğup büyüdüğü yer, merkezi bürokrasidir. Hantal bürokratik anlayışın, siyaseti kuşattığı sağlıksız yapılar hizmet üretemez. Bürokratik devletten, demokratik devlete dönüşmek zorundayız.”

Kemal Yurtnaç, bürokrasideki aksaklıklar çözülmediği takdirde girişimciliğin önünün de açılamayacağını belirterek, hantallaşmış bürokrasinin, girişimcilerin, KOBİ’lerin önündeki en büyük engel olduğunu sözlerine ekledi.

* * * *

Bugün ülkemizde üretimin maalesef durma noktasına gelmesinin en önemli sebebi KOBİ’lerin bürokratik engellere takılmasıdır.

Hâlbuki Türkiye’nin KOBİ’ler her dönem bel kemiği olmuştur. Devlet bugün elindeki üretime yönelik önemli birçok fabrikayı ve tesisi özelleştirme noktasına gelmişse bunun sebebi de hantal bürokrasidir. 

Son cümle olarak bu konuda en önemli örnek Şeker Fabrikalarıdır. Devlet her türlü imkana sahip olmasına karşın üretimde adeta lokomotif durumunda olan bu tesisler yük olmaya başladığını gördüğünden dolayı özelleştirmek durumunda kalmıştır.

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.