""

YOL ÇALIŞMALARI UZAKDIKÇA UZADI « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 21:53

YOL ÇALIŞMALARI UZAKDIKÇA UZADI

YOL ÇALIŞMALARI UZAKDIKÇA UZADI
Son Güncelleme :

04 Kasım 2017 - 7:00

Bu kadar uzun yol çalışmasının yapıldığını hiçbir yerde görmedim. Fakat Yozgat il sınırları içerisindeki bölünmüş yol çalışmaları biter mi ya da ne zaman bitecek?

Bu sorunun maalesef doğru şekilde verilmiş bir cevabına henüz rastlamadım. Özellikle son yıllarda Yozgat il sınırları içerisindeki yol ağlarının kalitesinin düşük olmasından kaynaklanan kazalarda hayatını kaybeden vatandaş sayısı her geçen gün artıyor.

Bu konuda gazetelere yansıyan en son haberde bölgede yaşayan insanların artık bu olaya karşı tepkileri yol kesmeye kadar vardı.

Birkaç gün evvel Ankara Karayolu Sekili Köyü mevkiinde yol yapımı nedeniyle bölünmüş yolda son 3 günde meydana gelen trafik kazalarında 23 yaşındaki Ahmet Aydın adındaki bir kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanması sonucu köy halkı E-88 Karayolunu trafiğe kapattı.

Konu ile ilgili yapılan haber şöyle idi; Yozgat- Ankara E-88 Karayolu, Yerköy İlçesi Sekili Köyü girişinde devam eden yol çalışması nedeniyle trafik akışı bir süredir tek şeritten sağlanıyor. Sekili Köyü’nde yaşayan vatandaşların yolun yeni akışına alışamaması nedeniyle sağdan gelen araçlara dikkat etmeden yolun karşısına ani olarak geçmeye çalışmaları sırasında ve sürücülerinde hız sınırına uymaması sonucu 3 günde bölgede meydana gelen kazalarda Ahmet Aydın hayatını kaybetti 32 yaşındaki Kadir Keskin ağır yaralanırken, adı öğrenilemeyen bir kişide yaralandı.
Dün akşam saat 21.30’da yine aynı yolun karşısına geçmek isteyen Kadir Keskin’in bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanması sonucu köylüler E-88 Karayolunun Sekili Köyü girişini çöp konteynırları ve taşları koyarak ulaşıma kapattı. Yaklaşık 2 saat ulaşıma kapanan karayolu, trafik ekiplerinin yoğun çabası ve köylülerle diyalogları sonrası tekrar ulaşıma açıldı.
Sekili Köyü Muhtarı Sabit Avcı, yol çalışmasının devam ettiğini ve insanların yolun bu haline alışamadıklarını söyledi. Avcı, ‘Yol çalışmasının devam ettiği bölgede aşırı sürat yapan otomobiller nedeniyle kazalar oluyor. Son 3 günde 3 ayrı kaza oldu. Biran evvel bu çalışmanın tamamlanması gerekiyor dedi.

Yetkililerin gerçekten bu konuda artık bir şeyler yapması gerekiyor. Çünkü hızla yaklaşma olan bir Kış mevsimi var.

Kışın trafik kazaları yaz mevsimindeki gibi olmaz, yollar daha tehlikeli olacağı için bir de işin içine dikkatsizlik ve tedbirsizlik girdiğinde faturanın bedeli daha ağır olacaktır.

Bu bakımdan Yozgat İl sınırları içindeki yol yapım çalışmalarının biran evvel tamamlanması gerekmektedir.

Son bir hatırlatma yapmak isterim ki, yol yapım çalışmaları ne kadar uzatılırsa uzatılsın kalite bakımından yine beklendiği gibi değildir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.