""

YOL MEDENİYETTİR… « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 02:15

YOL MEDENİYETTİR…

YOL MEDENİYETTİR…
Son Güncelleme :

30 Kasım 2017 - 7:00

Medeniyet olup olmadığı kullanım amacına bağlıdır…

Atatürk’e soruluyor “doğu’ya okul mu, yol mu?”
yol yapın, ordu girebilsin” diyor.”

Yozgat’ta yol meselesi her zaman sorun olmuştur, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Bunun en önemli sebebi alt yapının yetersiz olması ve kurumlar arasındaki diyalog sıkıntısıdır.

Bu konuda her zaman hedef Belediye olmuştur ve etkili bir yönetim hiçbir dönem sağlanamamıştır. Şimdide aynı durum yaşanmaya devam ediyor. Bakın bu konuda gazetelere açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz, kullandığı ifadelerle tespitimi doğruluyor.

Yapılan asfalt yolların altyapı çalışmaları nedeni ile sürekli bozulduğunu söyleyen Açıkgöz, yeni bir yönetmelik hazırladıklarını artık kazı çalışmalarının belirli bir standartta yapılacağını açıkladı.

Açıkgöz, kazı çalışması yapacak olan firmaların standartlara uymak zorunda olduğunu söylerken şu bilgileri veriyor:

Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz kış çalışmaları nedeni ile kullanılan tuzun asfalta zarar verdiğini bu yüzden tedbir aldıklarını söyledi. Açıkgöz, “Tuz ve sülfat betona ve asfalta oldukça zararlı. Özellikle asfaltın yumuşak karnı dediğimiz baca kenarları, daha önceden yama yapılmış yerler ve ızgara kenarları tuzu yediği zaman daha çabuk yıpranıyor. Sonrasında daha kış bitmeden yollarda sorunlar başlıyor. Yollarda çukurlar oluşuyor. Tuzunda belli bir hava sıcaklığından sonra bir etkisi olmuyor. Ancak biz tuzlama çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gerektiği kadar gerektiği bölgelerde kullanacağız tuzu. Asfaltlarda oluşan sıkıntılar içinde yama robotu aldık. Havaların müsaade ettiği zamanlarda yama çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Asfalt ve yollarda sürekli altyapı çalışmaları olduğu için belirli bir düzen sağlanamadığını açıklayan Açıkgöz, “Gönül istiyor ki asfaltlarımız bozulmasın fakat bizim arzu etmediğimiz bizim dışımızda gelişen şeyler oluyor. Özellikle alt yapı çalışmaları bu sene bizi zor durumda bıraktı. 3-4 tane mobese firması bu sene aynı anda hat çekti. Ayrıca diğer kurumlarımızın alt yapı çalışmaları oluyor. Telekom’un, ÇEDAŞ’ın, Sürmeli Gaz’ın kendi alt yapı çalışmaları oluyor. Belediye olarak bizim Su İşleri Müdürlüğümüzün de çalışmaları oluyor. Aslında bizim istemediğimiz durumlar çünkü yapılan yollarımız zarar görüyor. Bu çalışmalar yapılmadığı zaman da insanımız hizmetlerden mahrum kalıyor. Bu durumları dengeli bir noktaya getirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni bir yönetmelik üzerinde çalıştıklarını dile getiren Açıkgöz, “Yeni bir yönetmelik getiriyoruz. 2018’in ilk aylarından itibaren uygulayacağız. Kazı usullerine belli kriterler getiriyoruz. Asfaltın belli bir genişlikten daha fazla eşilmesine müsaade etmeyeceğiz. 10-12 cm asfalt kesen makineler var, onlardan kullanılmasını isteyeceğiz. Kurtarmayan durumlarda yollara paralel olarak değil de dikine geçilmesini isteyeceğiz. Kaldırım kısmına yönelmesini buralarda olmasını sağlayacağız. Mümkün olduğunca da asfaltlarımızda kesim yapılmamasını sağlayacağız. Zemin bozulunca yeniden çok düzen tutmuyor. Ta ki yeniden üstüne kaplama yapılana kadar. Asfaltlama pahalı hale geldi. Şuan yönetmelik üzerinde çalışıyoruz. Meclis kararına sunacağız. Sonrasında 2018 yılı itibariyle yürürlüğe koyacağız” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.