""

YOZGAT AŞIĞI BİR GENÇ « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 16:34

YOZGAT AŞIĞI BİR GENÇ

YOZGAT AŞIĞI BİR GENÇ
Son Güncelleme :

21 Mayıs 2018 - 7:00

Haftanın ilk gününe merhaba derken, bugünkü yazımda örnek alınacak bir davranışa dikkat çekmeye çalışacağım… İnsanın Ülkesine ve memleketine hizmet etmesinin önünde hiçbir engel olmadığını yaptığı çalışmalarla anlatmaya çalışan bir kardeşimizden bahsedeceğim.

Bu insanın kim olduğunu merak ettiniz değil mi? 

Aslında tanıyorsunuz, caddede, sokakta rastladığınız birisi, isminden bahsetmeye başladığımda “tamam” diyeceğinizi bildiğim için hemen anlatmaya başlıyorum… Dağcılık Federasyonu Yozgat İl Temsilcisi Kemal Emre Akdere…

En son yaptığı çalışma Bozok Üniversitesi BESYO öğrencilerine uygulamalı eğitimi Kazankaya Kanyonu’nda vererek buranın tanıtıma farklı bir katkı sundu.
Dağcılık Federasyonu Yozgat İl Temsilcisi Kemal Emre Akdere, Bundan önceki çalışmasında olduğu gibi bu çalışmasıyla da Yozgat’ın tanıtım elçisi olduğunu iyiden iyiye göstermiş oldu.

Yozgat’ın doğa güzelliklerini okumaya gelen öğrencilere tanıtmak için her fırsatı kullanmasını çok iyi bildiği gibi ne kadar mahir birisi olduğunu yazdığı köşe yazılarında da ayrıntılara dikkat çeken Kemal kardeşimiz Bozok Üniversitesi BESYO öğrencilerine uygulamalı olarak verilen doğa sporları dersini bu kez Yozgat’ın turizme tam anlamıyla kazandırılamayan nadide güzelliklerinden sadece birisi olan Kazankaya Kanyonu’nda yaptırdı.

Oldukça verimli geçen derste Akdere hem teorik hem uygulamalı bilgiler verirken, Yozgat’ın doğa güzelliklerinin de bir kez daha gündeme gelmesine vesile oldu.
Dağcılık sporunun tanıtılması aynı zamanda Yozgat’ın görünmeyen güzelliklerine dikkat çekilmesi için Kazankaya Kanyonu’nda üniversite öğrencilerine uygulamalı eğitim verildi.

Kazankaya Kanyonu Yozgat’ın her zaman gündeminde olmasına karşın her zaman tanıtım sorunu ile karşı karşıya kalmış bir yöredir. Dağcılık Federasyonu Yozgat İl Temsilcisi Kemal Emre Akdere, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Türkiye’nin çeşitli yerlerinden ilimize öğrenim görmek için gelen arkadaşlarımıza ilimizin sahip olduğu fırsatların ve güzelliklerin tanıtımı noktasında Bozok Üniversitesi BESYO öğrencilerimizle doğa sporları dersleri kapsamında sürekli farklı bölgelere giderek hem şehrimizi tanıtıyor hem de uygulamalı olarak doğa sporları eğitimi vererek bu sporu aşılamaya çalışıyoruz. Bu hafta Kazankaya Kanyonu’na gittik. Benim köşe yazılarımda da defaatle üzerinde durduğum bölge doğa turizmi açısından bir cennet. Doğa sporları açısından bir cennet. Biz bu hafta hem buna dikkat çekmek için hem uygulamalı olarak dağcılık ve kampçılık eğitimi vermek için bu bölgeyi seçtik. Kazankaya kanyonunda büyük bir potansiyel var. El ele verirsek şehrimizin tanıtımı noktasında bölgeden hak ettiğimiz turizm payımızı kolaylıkla alırız.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.