""

Yozgat Sokakları Ne Kadar Güvenli « Yeniufuk Gazetesi

5 Mayıs 2024 - 23:16

Yozgat Sokakları Ne Kadar Güvenli

Yozgat Sokakları Ne Kadar Güvenli
Son Güncelleme :

24 Ekim 2023 - 16:33

Bu sorunun cevabını zaman zaman valilerimiz ve emniyet müdürlerimiz verirler. “Yozgat, huzurlu ve güvenli bir şehirdir” diye.
Ama kazın ayağı hiç de öyle değil.
Ekonomik ve sosyal yaşamdaki değişimlerle beraber şehirlerdeki yaşam da çeşitlenmekte, insanlarımızın ev dışı yaşamlarının süresi uzamaktadır.
Yozgat sokaklarında hayat, canlılığını gece yarılarına kadar korumaktadır. Özellikle üniversitenin Yozgat ve ülke dışından öğrencileri bu canlılığın ana nedenidir.
Klasik Yozgat’ta akşam namazı sonrasında biten canlılık, son dönemlerde gecenin 2-3’üne kadar devam etmektedir.
Lakin gece 23’ten sonra başlayan bir başka hareketlilik sosyal yaşamı tehdit etmekte, şehri güvensiz kılmaktadır.
Her zaman dediğimiz gibi 17’de kapısına kilit vuran devlet Yozgat’ın sokak ve caddelerinden de çekilmekte, hepi topu bir tanecik olan Lise caddemizde kontrol, bilincini kaybetmiş kişi ve grupların eline geçmektedir.
Daha net söyleyelim; gece saatlerine yaklaştıkça Lise caddemizde alkollü bireylerin cirit atıyor olması, vatandaşların huzurunu kaçırmakta, sosyal yaşamı tehdit etmekte, tacizler yaşanmakta, akşam saatlerinde açık olan esnaf sıkıntı yaşamaktadır.
Başta Yozgat Belediyesi’nin şehrini ve insanını sahiplenerek bu sorunu fark etmesi ve çözümü için gerekli koordinasyonu sağlaması gerekirken; emniyet müdürlüğünün de sokaklara hakim olması ve huzur timleri ile sokaklarda güvenliği sağlaması, bu şehirde 24 saat her bir bireyin özgürce ve güven içerisinde yaşamasını temin etmesi gerekir.
Bu gereklilik; yanında koruması olmadan sokaklarda sıradan bir birey gibi dolaşamayan yöneticilerimiz ve onların aileleri için de önceliklidir.
Devletin valisinin, emniyet müdürünün ve onların ailelerinin korumaları ve kalabalık mahiyetleri ile cadde ve sokaklarda caydırıcı güç eşliğinde hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadan yaşayabiliyor olmaları, bu şehirde huzur ve güven olduğu anlamına gelmemektedir.
Kendilerine tahsis edilmiş konutlarda koruma çemberi içerisinde bir yaşam sürerken sokaklarda caydırıcılığı ile var olması gereken kolluk kuvvetlerinin, denetimden, organizasyondan ve kaygıdan uzak çalışmalarına güvenerek; lütfen rahat uyumasınlar.
Zira sokaklarda o rahat ve huzur yoktur.
Sokaklar bilincini kaybetmiş, eğitimsiz, medeniyetten ve birlikte yaşama kaygısından uzak, dürtülerinin peşinde hayat süren birey ve grupların varlığı ile tehdit altındadır.
Her kurum ve yöneticisi, bu şehre karşı vazifesini hakkıyla yapmalı, kurumuna Yozgat’ın huzuru ve güvenliği için doğru çalışmalara imza atacak şekilde işlerlik kazandırmalıdır.
Bakan Yerlikaya’nın çalışmalarının Yozgat’ta da yansımaları olacağını umut etmiştik ama Yozgat her zaman olduğu gibi yine Ankara’nın çok uzağına düşmektedir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.