""

Sivillerin Öldürüldüğü Hiçbir Savaş Haklı Olamaz « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 13:20

Sivillerin Öldürüldüğü Hiçbir Savaş Haklı Olamaz

Sivillerin Öldürüldüğü Hiçbir Savaş Haklı Olamaz
Son Güncelleme :

19 Ekim 2023 - 17:16

Sivillerin öldüğü hele masum çocukların öldüğü hiçbir savaş haklı olamaz. Dünya masum insanların öldürülmesine göz yumuyorsa, bana kimse insan haklarından bahsetmesin. Bunun adı savaş değil cinayet. Bu cinayetlerin mahkemesi dünya olarak bize düşmüyor mu? Kim verecek cezayı?
Aklımın yetmediği ise, herkes kendi ülkesinde güzel güzel yaşasın nedir bu doyumsuzluk. Kaçıncı yüzyıldayız ve hala savaşlar oluyor. Kabullenemiyorum. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu, her insanın yaşama hakkı var, biz bunu nasıl yok ediyoruz.
Filistin’de çocuklarla ilgili hiçbir habere bakamıyorum. Onları yaralı bereli görmeye dayanamazken bir insan olarak, insanlar nasıl öldürebiliyor. Savaşın tarafları önemli değil sivil halka zarar veren bir savaş karşısında susmak bize, insana, insanlığa yakışmıyor. Filistin için dünya susmamalı. Yıllardır kanayan yara sarılmalı. İnsan Hakları Konseyi somut adımlar atmalı. Dünya yaşanılabilir bir yer olana kadar tüm ülkeler seferber olmalı ve yürek yakan bu savaş sahnelerine dur demeli.
İnsanlığımızı mı yitiriyoruz anlam veremiyorum. Teknoloji geliştikçe, bizler de mi makineleşiyoruz. Savaş nedir, sivil halkı vurmak nedir. Yazarken bile kafayı yiyecek oluyorum. Devlet yöneticilerin isteklerini arzularını gerçekleştirmek için masum insanların öldürülmesi çok zalimce değil mi?
Dua etmekten başka elimizden bir şey gelmemesi de çaresizliğimizi gösteriyor. Savaşa girsek ayrı bir sorumluluk. Devlet büyüklerimiz elbette en doğru kararı ülkemiz için verecektir. Ben sadece bir insan olarak sivil halkın ölümlerine yüreğim dayanmıyor bunu dile getirmek istedim.
Dünya olarak acil tüm ülke büyükleri toplanmalı. Başka bir gezegen yok yaşayabileceğimiz. Birileri savaşa dur demeli.Savaşlar, dünyadaki tüm ülkelerin sorumluluğu olmalı. Dünyanın sonunu kendi ellerimizle, savaşlarla yapmamalıyız. Dünya yaşanılabilir bir gezegen olmaya devam etmeli. Aklım bir yerde duruyor. Tek bildiğim bu saatten sonra çıkan her savaştan tüm ülkelerin sorumlu olduğu ve masum insanların öldürülmesine dur denilmesi gerektiği. Dualarımızı eksik etmeyelim. Saygılarımla..

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.