""

Seçim Sonrası Yozgat’ta Yenilikler Olmalı mı? « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 08:45

Seçim Sonrası Yozgat’ta Yenilikler Olmalı mı?

Seçim Sonrası Yozgat’ta Yenilikler Olmalı mı?
Son Güncelleme :

03 Eylül 2023 - 17:52

Konu Yozgat olunca sanki dert tasa bitmiyor gibi geliyor. Tabi kaç kişi kafaya takıyor bu da muamma. Hepimiz hayıflanırız Yozgat gelişmiyor diye. Yazdıklarımı herkes okusun ancak herkes üstüne alınmasın. Yozgat’ta kurum yöneticilerin dokunulmazlıkları var gibi tavırları rahatsız edici değil mi? Yöneticiler, çalışanlar için oradalar, çalışanlar onlar için orada değil. Çalışanlar mutlu değilse, yönetimde sıkıntılar varsa yöneticiler değiştirilmeli. Uzun yıllar yöneticilik yapanlar, devlet kurumu değil de kendi yerleri gibi davranmaları bence çok rahatsızlık verici.
Çalışanlarına mobbing uygulayanlar, seslerini yükseltip bağıranlar, işi beğenmiyorsan git diyenler diye liste uzar gider. Devlet büyüklerimizden ricam, sizlere sorun yok gibi aktarılıyor ancak sorun çok aslında. Sorun olmayan yerde sorun daha çok. Sonra bizler mutlu çalışan, kaliteli, verimli hizmet alan vatandaşlar olsun istiyoruz.
Çok kıymetli Hocam Erol Özmen’in derste söylediği cümle hala kulaklarımda; yöneticiler çalışanlarla iletişimi yönetmek zorunda. Maşallah Yozgat’ta bazı kurumlarda iletişimi yönetmek değil de, çalışanların canını almaya çalışıyorlar. Hakaretler, beş dakika geç kaldın diye hesap sormalar, en ufak sorunda yerini değiştirmeler. İlçeye gönderirim gibi tehditlerle susturmaya çalışmalar, hakkını arayanlarla uğraşmalar. Hizmet kalitesi ile bu kadar çok uğraşsaydık daha iyi olmaz mıydık? Sözlerim meclisten dışarı elbette kim isterse üstüne alınsın. Hatta size Yozgat’ın mükemmelliyetini anlatayım.
Yozgat’ta çalışanlar çok mutlu, herkes kendi çalıştığı birimden memnun. Hizmet alan vatandaşların memnuniyet oranları da yüzde 90 üzeri. Herkes güler yüzlü. Her şey yolunda… Yöneticiler çalışanların arasından su sızmıyor. Adalet her yerde. Birisi 5 dakika geç gelse ne derdin var diye soranlar var mesela. İşe hiç gelmeyenler de mutlu. Birine bir birim iş verilirken diğerine on birim verilenler de mutlu. Mutlu mesut yaşıyoruz. Yozgat başarılı iller arasında.
Bu kadar hayalden sonra gerçeklere dönelim. Keşke biz çalışanlar seçimle seçebilseydik yöneticileri. Beş yıldan fazla da kimse yönetici olmasaydı. İç sesim biraz dış ses oldu sanırım. Devletimizin kurumlarını kendi babalarının iş yerleri görmelerine müsaade etmeyelim. Kimse devletimizden büyük değil. Seçimlerden sonra Yozgat’ımızda yenilikler yapılmasını istiyorum. Yeni bir dönem yeni bir yönetim olmalı düşüncesindeyim. Saygılarımla…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.