""

Yozgat’ın Turizm Merkezi Çekerek « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 12:36

Yozgat’ın Turizm Merkezi Çekerek

Yozgat’ın Turizm Merkezi Çekerek
Son Güncelleme :

05 Ekim 2023 - 16:36

Geçtiğimiz hafta Çekerek Belediyesi’nin daveti üzerine, tanıtım videoları çekmek için Çekerek ilçemize gittim. Her gittiğimde hep bir telaşla kısa bir zamanda uğradığım ilçeyi iki gün doya doya yaşadım. Gördüm ki Yozgat’ın turizm merkezi Çekerek olacak.
Aromatik Tıbbi Üretim Tesisinden başlayan gezimde, tesiste lavantanın nasıl kıymetli işlendiğini ve üretime katkı sağladığını gördüm. Üretmek bir şehre oldukça katkı sağlıyor. Üretilen ürünlerde Kadın Kooperatif satış ofisinde satılıyor. Ofis oldukça temiz, görselliği muhteşem, çalışanlar candan. Kadın eli değer de kötü olur mu hiç? Çekerek Belediye Başkanı Sayın Eyyüp Çakır Beyefendi ile bir toplantıda bulunma şansım oldu. Eşinin toplantıya katılmış olması da kadınlara verdiği önemi gösteriyor ayrıca. Buradan hemen toplantı ile kısa bilgi vereyim Hindistan’dan bir ekip Çekerek ilçemize gelecekmiş. Ne kadar gurur verici. Bizler yanımızdaki Çekerek ilçemize gitmezken, adamlar başka ülkeden geliyor.
Çekerek’e gidip de rafting yapmadan olur mu? Bir kere değil iki kere yapmak zorunda kaldık video çekiminde aksilik olunca. Korkulacak bir şey yokmuş, suya düşerim diye çok korkmuştum oysa. Sonra Bilim Merkezine geçtik. İki hoca var ki orada o kadar naif ve tatlılar ki çocuklarımız mutlaka onlarla tanışmalı, bilimsel çalışmaları yakından görmeliler. Bilim Merkezinin terasında yüksek çözünürlüğü olan teleskoplar var, güneşi, ayı, gezegenleri yakından görebiliyorsunuz.
Zaman nasıl geçmiş farkında değildik. Çekerek’de yemek nerede yenir tabi ki Şato Restoranda. Bilmeyen var mı bilmiyorum etinizi kendiniz götürüp, salatanızı kendiniz yapıyorsunuz. Eti oradaki şef pişirip getiriyor. Farklı konsepti ile dikkat çeken restoranın manzarası gecesi gündüzü ayrı güzel.
Gelelim Çekerek Millet Bahçesine. Teras çıkınca , Süreyya Barajı görüntüsü muhteşem ötesi.
Geceyi bungalov evlerde geçirdim. Kışın da hizmet verecek olan bungalov evler ziyaretçilerini bekliyor.
Genel olarak değerlendirecek olursam, dolu dolu yaşayacağınız haftasonu için Çekerek ilçemize mutlaka gidin ve konaklayın. Güler yüzlü insanlarla eminim sizin de yüzünüz gülecek. Çekerek Yozgat’ımızın incisi olmaya aday. Yapılan yatırımların kıymetini bilmek gerek. Her sene geldiğimde bambaşka bir Çekerek görüyorum. Buraya yatırım yapan değerli devlet büyüğümüz Sayın Fuat Oktay Beyefendiyi, özveri ile çalışan yöneticileri, Çekerek Belediye Başkanı Sayın Eyyüp Çakır Beyefendiyi canı gönülden kutluyorum ve Allah sizlerden razı olsun diyorum. Saygılarımla…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.