""

Yozgat’ta Mutlu Musun? « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 12:15

Yozgat’ta Mutlu Musun?

Yozgat’ta Mutlu Musun?
Son Güncelleme :

12 Eylül 2023 - 16:37

Mutlu olmayı bilmiyorsan dünyada her yer aynıdır. Venedik’teki insanlar depresyona girmiyor mu? Ya Yozgat’ta bütün insanlar mı mutsuz. Yozgat’ta yapılacak bir şey yok deyip, evden çıkmayan, para harcamak istemeyen insanlar elbette mutsuz olur. Yozgat’ta ben neden istediğimi yapabiliyorum. Tiyatro ekibi bile kurmuşluğum var. Eğer siz evde oturmayı tercih ediyorsanız bu sizin kararınız Yozgat’a bağlamamak gerek. Elbette sınırlı imkânlar. Arz talep meselesi de. Yatırımcı kimse gelmezse para kazanmazsa elbette buraya golf sahası yapmaz değil mi? Size sevdiğim yaşanmış bir hikâyeyi paylaşmak istiyorum mutluluk üzerine.
Guy de Mauppasant sürekli Eyfel Kulesi’nde bir kafede otururmuş. Neden kuleden bu kadar nefret ettiği halde gidip orada oturduğunu soranlara da “Paris’ te Eyfel’in görünmediği tek yer burası” cevabını verirmiş.
Bakış açımızı geliştirdiğimizde mutlu olmayı öğreniyoruz. Venedik’teki her insan mutlu mu diye sormak lazım ara sıra.
Yozgat’ta kaçımız Çamlık Milli Pakında sabah yürüyüşüne gidiyoruz?
Yozgat’ta yıl içinde birçok tiyatro oyunu geliyor kaçına gidiyorsunuz?
Yozgat’ta güneşin doğuşunu ve batışını seyrettiniz mi Nohutlu Tepesinde?
Yozgat’ta bir çok spor yapabilirsiniz, tenis, badminton gibi hangisi ile ilgileniyorsun?
Yozgat’ta en son ne zaman sinemaya gittin?
Yozgat’ta tarihi yerleri, ilçeler dahil gezdin mi?
Yozgat’ta müzik eğitimi alabileceğini biliyor musun?
Yozgat’ta birçok STK, topluluklar etkinlik yapıyor hangisine katıldın?
Liste uzar gider, mesele Yozgat değil biz ne istiyoruz. İstediğin her şeyi bulursun hayatta aslında. Evet denizimiz yok, olaydı iyiydi amma yok işte. Deniz olmayınca bu şehirde bir şey olmadığı anlamına gelmiyor. İş, ev, yemek, temizlik, televizyon derken eve hapsediyoruz kendimizi Yozgat’ta. Elbette günlük işler de olacak, planlı yapılınca vakit çok kalıyor insana. Hafta içi çalışıyorum eğlenmeyim yoruldum derseniz, canlı müziğe gitmek için hafta sonunu beklerseniz, mutlu da olamazsınız bu şehir karşısında beklentilerinizde. Mutluluk çok geniş bir kavram, ben bu şehirde hiçbir şey yapmadan, evden çıkmadan Yozgat’ı eleştirenler için söylüyorum. İnsan kendine yatırım yapmalı. Bunun yolu da kurslardan, eğitimlerden, sosyalleşmeden geçiyor her nerede yaşıyorsanız, mesele Yozgat değil… Saygılarımla…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Kuzey 19 Kasım 2023 / 16:28 Cevapla

Amir memurlar için yazılmış bir yazı olmuş. Sabah 7 de evden çıkıp akşam 7 de eve gelenler ne yapsın ? Anlaşılan o ki işçi sınıfı pek insan yerine de koyulmuyor. Amirin memurun vakti var evden çıkmamaya da , çıkmaya da peki işçi sınıfı haftada 1 gün izinle , pardon haftada sadece 12 saat sizinle 1 gün bile değil ne yapabilir ?