""

Çekerek’te Hindistan Rüzgarı « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 11:50

Çekerek’te Hindistan Rüzgarı

Çekerek’te Hindistan Rüzgarı
Son Güncelleme :

12 Ekim 2023 - 15:32

Bu hafta sonu yine Çekerek ilçemizdeki programa katılma şansım oldu. Çekerek ilçemize film çekimi için görüşmeye Hindistan’dan bir ekip geldi aktörleriyle birlikte. Aynı zamanda iki farklı kültürün birleştiği etkinlik renkli sahnelere de sahiplik yaptı. Hindistanlı ses sanatçıları şarkılarıyla renk kattı programa. Program boyunca yüzlerindeki mutluluk fark edilmeyecek gibi değildi. Çekerek ilçemize hayran kaldıklarını her fırsatta dile getirdiler.
Hindistan filmlerini severim, gerek kıyafetleri, gerek dansları, gerek kültürlerini yansıtmaları ile filmlerde sosyal konuları ele almalarıyla dikkatimi çekmiştir. Çekerek ilçemizde Hindistanlıların film çekimi ön görüşme yapmak için gelmeleri ne kadar güzel bir gelişme. İlçeye katkısı, tanınırlığının artması gibi avantajları saymakla bitmez. Sosyal medyada paylaştığımda film çekilse ne olur gibi olumsuz yorumlar yazılsa da Gönül Dağı dizisinin Sivrihisar ilçesine katkısı yok mu? Yapmayın arkadaşlar. Çekerek ilçemizde güzel bir enerji ve ekip var, belediye elinden geldiğinde girişimlerde bulunuyor ve başarılı da oluyorlar. Helal olsun valla. Çekerek İlçesi Belediye Başkanı Eyyüp Çakır Beyefendi ve ekibi hakkını veriyorlar yaptıkları her işin. Bu şehre tek tuğla koyanının elini öper hiç de gocunmam. Çekerek inanın şuan Yozgat’ın incisi ve takdir edilmeli çalışan insanlar. Eleştirenlere diyorum buyurun gelin siz yapın sahne sizin. Kimse kılını kımıldatmaz inanın o eleştirenlerden. O vakit bırakın çalışan insanların moralini bozmayı.
Çekerek ilçemiz ayrıca yaptıkları organizasyon işlerinde de oldukça başarılı. Gerek oluşturdukları rota ve yöresel yemek sunumları, lavanta ürünleri, yöresel ürünlerle göz dolduruyor. Hindistanlı misafirlere servis ettikleri arabaşı çorbamızın hamurunu yutturmaya çalışırlarken keyifli dakikalar yaşandı. İki farklı kültürün bir araya gelerek kardeşlik bağlarının gelişmesi ve iş ortaklığı için önemli bir gezi programı oldu.
Süreyya Bey Barajının görüntüsüne de hayran olan sanatçılar ilçeyi sevdiklerini söylediler. Kısa süre içinde film çekimi ve film okulu için yeniden geleceklerini ifade ettiler. Çekerek Hindistan’ın Bollywood oyuncuları geçidini yaşadı adeta. Suman Talwar,Naresh Vijay Krishna, Siva Balaji , film yapımcısı Tummalapalli Rama Satyanarayana , ses sanatçıları Neha Karode ve Anubhav Suman, Sufi müzik sanatçısı Adnan Salem, Haydarabad Qawwali grubundan Warsi Brothers, moda tasarımcısı Aslam Khan ve Seshu KMR katıldılar.
Çekerek ilçemiz daha ne yapsın. Görün Hindistanlı ekip film çeksin ilçemizde, ziyaretçi akınına uğrayacak. Çekerek Belediyesi ekibi oldukça başarılı ve özverili, güler yüzlü. Turizm işlerinde güler yüz, hizmet kalitesi olmazsa olmazlardan. İnanıyorum ki Çekerek ilçemiz bu ekiple film projesine hazır. Biz Yozgatlılara düşen onları desteklemek. Gereksiz yere moral bozmamak. Rahmetli anamın dediği gibi uzayan kol bizden olsun. Çekerek yolun açık olsun. Saygılarımla…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.