""

Yeşilay’dan Yetenek Yarışması « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 06:25

Yeşilay’dan Yetenek Yarışması

Yeşilay’ın ilkokul, ortaokul ve liselerde düzenlediği ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ ödüllü yetenek yarışması başvuruları 25 Ocak ile 9 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Yeşilay’dan Yetenek Yarışması
Son Güncelleme :

05 Şubat 2018 - 7:00

Yeşilay Yozgat Şubesi Başkanı Halil İbrahim Coşkun yaptığı açıklamada; Bu yarışma ile öğrencilerimizin ve ailelerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlenmesini; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayarak daha güvenli ve sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunmak ve yeni neslin bağımlılıkla ilgili bilinç düzeylerini arttırmak amaçlanmaktadır dedi.
Konusu “BAĞIMLILIK” olan yarışmada, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde eğitim gören öğrenciler tarafından GÖRSEL ve EDEBİ kategorilerde hazırlanan eserler yarışacaktır. Yarışmaya, GÖRSEL kategoride afiş, resim, karikatür veya kısa video alanlarından; EDEBİ kategoride ise kompozisyon, şiir, hikâye, deneme veya anı alanlarından kendi okulları aracılığıyla 9Şubat’a kadar müracaat edebileceklerini belirtti.
İl birincilerine il düzeyinde gerçekleştirilecek ödül törenlerinde 500 TL ödül verilecektir. Ülke genelinde eserlerin değerlendirilmesi sonucunda her bir kategoride birinci gelen katılımcılara 5.000 TL, ikinci gelen katılımcılara 3.000 TL, üçüncü gelen katılımcılara ise 1.500 TL ödül verilecektir. Ülke genelinde dereceye giren öğrenciler ayrıca yurtdışı gezisi ile ödüllendirileceğini ifade eden Coşkun, okul ve ilçe birincilerine ise bulundukları okulların e-posta adreslerine başarı belgesi gönderileceğini vurguladı.
Yozgat Yeşilay Şube Başkanı Halil İbrahim Coşkun, tek gayemiz gençlerdir. Onlar bizim istkbalimiz ve istiklâlimizdir dedi. 13 ilçemizde aynı ilginin oluşması için çaba sarfettiğiniz bu yarışmaların bir vesile olması ve hayırlar getirmesini dilerim, dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.