2-8 Kasım tarihleri Lösemili Çocuklar Haftası olarak kabul edilmektedir. Bu tarihler süresince okullar ve çeşitli kurumlarda lösemi ve lösemili çocuklarla ilgili bilgiler verilmektedir.
Bilindiği gibi lösemi, tedavisi güç olan bir hastalıktır. Lösemili çocuklar gerçekten çok zo süreçlerden geçmektedir. Bu süreçleri o körpecik bedenleri ile tek başına aşmaları çok zordur. Bu yüzden gerek aileleri tarafından gerekse de toplumun geneli tarafından psikolojik veya ekonomik destek görmeleri çok önemlidir.
Hastalıkların tedavisinde psikolojik desteğin önemi büyüktür. Özellikle lösemi gibi hastalıklarda, hastaların sürekli iyi bir psikolojiye sahip olması, toplumla iç içe olması çok önemlidir. Onlara gösterilen en ufak bir sevgi veya ilgi bile mucizeler yaşanmasına sebep olabilir. Bu yüzden toplumu oluşturan bireyler olarak hepimiz bu konuda bilinçli olmalı, insanlık örneği sergileyerek lösemili çocuklara hem ekonomik açıdan hem de psikolojik açıdan destek çıkmalıyız.
Bu konuda Yozgat’ta geçmiş yıllarda olduğu gibi bugün de toplum arasındaki dayanışmayı sağlamak, dertlere ortak olmak ve paylaşarak, acıları azaltmak maksadıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.
Yozgat Merkez Ortaokulunda 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlendi.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü öncülüğünde İl Milli Eğitim ve Eğitim Bir Sen ortaklığında Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla bir program düzenlendi.
Yozgat Merkez Ortaokulu’nda düzenlenen programda Yozgat Vali Yardımcısı Faruk Ekiz, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli, Yozgat Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kenan Şerefli lösemi hastası çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.
Programa katılan protokol, farkındalık oluşturmak amacıyla öğrenciler ve katılımcılar Tarih dersini maske takarak dinlediler. Daha sonra katılımcılar sınıfları gezerek öğrencilere maske ve lösemiyi anlatan broşür dağıttılar.
Program sonrası bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, lösemili hastaların yaşadıkları sorunlara karşı empati geliştirmek için öğrencilerle bir araya geldiklerini söyleyerek “Öğrencilerimizin lösemi hastalarıyla empati geliştirme sürecine dahil olmaları ve onları daha iyi anlayabilmeleri ve lösemili hastaların hayatlarını kolaylaştırma noktasında kurumsal olarak böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.
2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yozgat Eğitim Bir-Sen ile birlikte ortaklaşa program düzenlediklerini dile getiren Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli, Lösemili hastalar için bir farkındalık eğitimi planladık ve Merkez Ortaokulunda lösemili aile ve çocuklarıyla bir araya geldik.
Yozgat’ta Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak 100 tane lösemili çocuğu takip ediyoruz. Bunlarla tedavi süresinden sonra kendilerine destek olabilmek amacıyla ‘Umut Yolcuları’ projesini geliştirdik. Bu projeyle biz bugüne kadar birçok aileye ziyarette bulunduk. Onların mutlu olmaları moral ve motivasyonlarını yükseltmek için kendilerine sosyo kültürel faaliyetler düzenledik. Hep birlikte olduk ve lösemi konusuna Yozgat’ta dikkat çekmeye çalıştık dedi.