""

AK Parti’de temayül heyecanı geride kaldı « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 11:56

AK Parti’de temayül heyecanı geride kaldı

AK Parti’de temayül heyecanı geride kaldı
Son Güncelleme :

27 Kasım 2023 - 18:48

Geçtiğimiz Pazar günü Nohutlu Tepesi Bilal Şahin Sosyal Tesisleri en yoğun günlerinden birine AK Parti temayül yoklaması ile yaşadı. Yoğun hava muhalefetine rağmen AK Partili üyelerin yoğun katılım gösterdiği oylamada aday adayları bile, kendi ilçelerinin, beldelerinin üyeleri ile iletişim kurmakta güçlük çekti.

AK Parti’nin yeni İl Başkanı Çelebi Altuntaş’ta ayağının tozu ile başkan olarak ilk kez geniş katılımlı temayülde partilileri ile buluştu. Salon girişinde partililerini karşılayan Altuntaş, sıcakkanlı yaklaşımıyla dikkat çekti.

Temayülden çıkacak sonuç belirlenecek aday üzerinde gerçekten sonuca etki edecek mi? Benim kanaatimce bir etkisinin olacağını sanmıyorum. Çünkü bunu geçmişteki temayüllerde tecrübe ettik. Peki gösterilmeyecekse neden boşu boşuna temayül yapılıyor diye haklı olarak serzenişte bulunabilirsiniz. AK Parti’de aday belirleme sadece temayül ile sınırlı değil. Bu süreçte yüz yüze ve telefonla yapılan anketler, teşkilat görüşleri, vekillerin görüşleri ve ilgili kurulların kararlarından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği karar da etkili oluyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’de Sorgun, Şefaatli, Sarıkaya ve Akdağmadeni’nde mevcut başkanlarla seçime girileceği netleşmiş durumda. Fakat Yozgat Merkez ve bazı diğer ilçelerde şuan için MHP’den aday adaylığını açıklayan olmadı. İl Merkezinde ise kamuoyu tarafından İl Başkanı Tekin Irgatoğlu’nun aday adayı olacağı iddiası var. Çok değil, önümüzdeki günlerde İl Başkanı Irgatoğlu’da aday adaylığını açıklarsa sürpriz olmaz.

Cumhur İttifakı dışındaki partilerin genel merkezlerinde yaşanan sorunlar yerelde de seçmenler üzerinde umutsuzluğa neden oluyor. CHP’de yaşanan genel başkan değişikliği partide ve yerelde bir heyecan yaratmadı. Aynı şekilde İYİ Parti’de son günlerde yaşanan istifalar ve iddialar parti tabanında da rahatsızlıklara neden oldu. Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ise şuana kadar etkili bir vizyon ortaya koyamadı. AK Parti ve MHP açısından ise süreç Cumhur İttifakı’nın isteği doğrultusunda işliyor. Mevcut Başkan Celal Köse, muhalefet partilerden ziyade kendi partileri ile yarışır bir duruma geldi. Ayrıca geçen dönem bağımsız aday olarak seçime giren Kazım Arslan ciddi bir oy ile AK Parti’ye karşı kafa kafaya yarışmıştı. Geçtiğimiz günlerde Kazım Arslan, düzenlediği basın toplantısında bu seçimde bağımsız değil bir parti çatısı altında seçime gireceğini açıkladı. Arslan, parti ismini vermesinin uygun olmayacağını zamanı gelince partili yetkililer tarafından açıklamanın yapılacağını ifade etti. Bakalım önümüzdeki günlerde Yozgat siyaseti adaylık konusunda daha da hareketlenecek gibi gözüküyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.