""

İdeal Belediye Başkanı « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 12:04

İdeal Belediye Başkanı

İdeal Belediye Başkanı
Son Güncelleme :

20 Kasım 2023 - 17:41

Yozgat’ta yaklaşan yerel seçimlerle birlikte belediye başkanlığı için aday adayları da adaylıklarını açıklamaya başladı. Bu süreçte aday adayları arasında çeşitli referanslara dayananlar, kamuoyu anketlerine güvenenler ve farklı kariyer geçmişlerine sahip olanlarda göze çarpıyor. Ancak, asıl dikkat çekmesi gereken nokta, kariyerlerinde başarıya ulaşmış, topluma hizmet etme arzusuyla dolu olanların da adaylıklarını açıklaması gerekmez mi!

Geleneksel siyaset anlayışından farklı olarak, geçmişte farklı mesleklerde başarılı olmuş bireylerin, kariyerlerindeki deneyimlerini belediye başkanlığı gibi önemli bir göreve taşıma isteği de gayet normaldir. Mevcut belediye başkanının müteahhitlik, önceki başkanın sağlık il müdürü yani doktorluk kariyeri ve vekilliği, daha öncekinin ise muhasebe ve mali müşavirlik gibi farklı meslek gruplarından olması,  aslında belediye başkanının farklı meslek dallarından da aday adayı olabildiğinin göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Önemli olan, belediye başkanı aday adaylarının sadece siyasi referanslara dayanmaması; aynı zamanda güvenilir, dürüst, toplumun tüm kesimlerine eşit yaklaşabilen, adaletli, çalışkan, verdiği sözleri tutan ve toplum tarafından sevilen birisi olması gerekir.

Yozgat’ta geçtiğimiz genel seçimlerde özellikle genç iş insanları ve bürokratlar, milletvekilliği seçimlerine oldukça büyük ilgi göstererek projelerini sunmuştu; şimdi neden belediye başkanlığı için aynı performansı göstermiyorlar. Bu hem partinin zenginliğini, hem de farklı fikir ve projelerin de ortaya çıkması anlamına gelmez mi. Vekillikte, başkanlıkta aynı çizgide, amaç şehre topluma hizmet etmek değil mi?

Aday adaylarında aranan nitelikler arasında, geçmişteki şaibesiz bir yaşam, dürüstlük, partiler üstü düşünebilme yeteneği, adalet anlayışı, halka yakınlık, farklı önerilere açıklık ve projelerin gerçekçi ve uygulanabilir olması önemli. Ancak, en temel kriter ileri görüşlü olmak; şehre yeni bir vizyon kazandırabilecek düşüncelere sahip olması lazım.

Geleceğin belediye başkanı, sadece bugünün değil, yarının da ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalıdır. Eğer adaylar, vaat ettikleri projeleri hayata geçirmekte başarısız olurlarsa, bu durum vatandaşlarda hayal kırıklığı ve güvensizlik yaratabilir. Seçim döneminde verilen sözlerin, seçildikten sonra da kararlılıkla takip edilmesi, seçilen başkanın sorumluluklarını yerine getirmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, adayların vaatlerini dikkatlice seçmeleri ve gerçekleştirilebilir, sürdürülebilir projeler üzerinde durması önemlidir.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.