Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Sami Güçlü’nün bir grup üniversite öğrencisiyle başlattığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde yürütülen “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesi kapsamında Yozgat’ta ‘Edebiyatımızın Yerli ve Milli Sesi Tarık Buğra’ paneli düzenlendi.
Anadolu Mektebi; Yozgat Valiliği ve Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile müştereken “Doğumunun 100. Yılında Edebiyatımızın Yerli ve Milli Sesi Tarık Buğra” konulu program düzenledi.
Önce Tarık Buğra kimdir? Kendisini kısaca bir tanıyalım sonra düzenlenen panel haberini paylaşalım;
Süleyman Tarık Buğra, Roman, hikaye, oyun ve fıkra yazarı, gazetecidir. Cumhuriyet dönemi Türk Edebiyatının tanınmış yazarlarındadır. Çok yönlü bir yazar olan Buğra, özellikle romanlarıyla tanınır. 1991’de Devlet Sanatçısı unvanını almıştır. 2 Eylül 1918 Akşehir doğumlu olan Buğra, 26 Şubat 1994 yılında vefat etmiştir.
Panelde anlatılan Buğra’yı bir de katılımcılardan dinleyelim. Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, 2016’da ismini Anadolu Mektebi olarak belirlediği bu faaliyette hedeflerinin gençlerin kendilerini erken tanımaları, özgüven kazanmaları, kendilerine en uygun yüksek öğretim alanını belirlemeleri, kültürel yönden kendilerini yetiştirmeleri olduğunu belirterek, “Ayrıca çevresine ve kendilerine faydalı olmaları gibi gayelerin yanı sıra çalışkan ve doğru sözlü olmak, bir ideale sahip olmak, aile bağlarını güçlendirmek, hayatta kimseye zarar vermemek gibi temel erdemleri öğrencilerimize kazandırmaktır” dedi.
Panel programında Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Musa Kâzım Arıcan da bir değerlendirme konuşması yaptı.
“Anadolu Mektebi bünyesinde faaliyet gösteren öğrencilerin oldukça donanımlı olduklarını gördüm. Bu yaşta böyle analiz yapabilmeleri çok başarılı. Kültüre, bilime, sanata ve bunların gelişmesine mütevazı kişiliğiyle katkıda bulunan Sayın Sami Güçlü’ye teşekkür ederim.” sözleriyle faaliyetleri destekleyen Arıcan, gençlere; “Doğru bir noktadasınız. Bu yolculuğunuza devam etmelisiniz” diye mesaj verdi.