""

Ak Parti Yozgat’ta İl Başkanı Belirlemeye Gidiyor « Yeniufuk Gazetesi

16 Mayıs 2024 - 15:46

Ak Parti Yozgat’ta İl Başkanı Belirlemeye Gidiyor

Ak Parti Yozgat’ta İl Başkanı Belirlemeye Gidiyor
Son Güncelleme :

22 Eylül 2023 - 17:44

Yozgat’ta ekonomi, toplumun gündemini belirleyen önemli bir başlık olsa da, siyaset de hızla öne çıkıyor. Özellikle yaklaşan Belediye Başkanlığı seçimi, ekonomiyle yarışır hale geldi.

Günümüzde siyaset, çarşıda, pazarda, hatta evimizde bile sık sık gündelik yaşantımızın bir parçası haline gelmiş durumda. Önümüzdeki hafta içinde AK Parti Yozgat İl Başkanı’nın belirleneceği bir sürece gireceğiz. Temayülde yapılan oylamada Ahmet Çakıroğlu, Kazım Emiroğlu Şimşek, Şükrü Yalman ve Ahmet Gökhan’ın adları ilk sıralarda yer aldı. Temayül sonuçlarının ilk kez Yozgat İl Teşkilatı’nda açıklanması, bazıları için doğru bir adım olarak değerlendirilirken, bazıları içinse yanlış bir hamle olarak görüldü. Bu sonuçların açıklanmasıyla birlikte parti içinde çeşitli hesaplaşmalar yaşanıyor gibi görünüyor.

AK Parti Genel Merkezi, il başkanlığı seçiminin yerel seçimleri göz önünde bulundurularak büyük bir özenle yapılmasını istiyor. Ancak, mevcut adaylardan birini il başkanlığına atanmamış olması, bu sürecin uzamasına yol açtı. AK Parti’nin il başkanını seçerken hangi kriterlere ve özelliklere göre değerlendireceği, parti tüzüğünde zaten belirtilmiştir. Ancak, Şanlıurfa Milletvekili ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ankara Milletvekili ve eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın farklı illerin vekili olmaları nedeniyle, gözler Yozgat’ın Milletvekili ve TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül’e ve Tabii ki Milletvekili Süleyman Şahan’ın bu konudaki görüşüne çevrilmiş durumda.

Bozdağ, Oktay ve önceki dönem Milletvekili Yusuf Başer’in Yozgat siyasetindeki etkilerinin azalması  ve yeni dönemin Abdülkadir Akgül ve Süleyman Şahan, tarafından yönetiliyor olması Yozgat’ta AK Parti siyasetinde yeni bir dönemin başlamasına sebep oldu. Bu yapılan bütün toplantılarda milletvekilleri Abdülkadir Akgül ve Süleyman Şahan’ın ‘bizler bir kağıda iki imza atıyoruz. Her konuda tam mutabakat içerisindeyiz.’ ifadeleri AK Parti il başkanlığı belirleme sürecinin neticelenmesine günler kala atanacak isim üzerinde de ortak karar alıp alamayacakları kamuoyu tarafından da merakla takip ediliyor.

Önümüzdeki hafta Yozgat’ta AK Partinin 10. il başkanı belirlenecek. Bugüne kadar bütün il Başkanlığı seçimleri parti içi rekabetin yoğun bir biçimde yaşandığı gelişmelere sahne oldu. Ak Parti Genel Merkezi İl Başkanlığı çalışmasını kendileri açısından hiyerarşik yapıya uygun sürdürüyor. AK Parti Yozgat’ta il Başkanlığı seçimleri gündeme geldiği andan itibaren Ankara TESKOMB Genel Merkezi adeta il başkan adayları ve yakınları tarafından çok yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor.  Milletvekili Akgül, Yozgat’ı yakından bilen tanıyan dengeleri gözeten, siyaset yapma anlayışı ve tekniği açısından Yozgat’ı yakından tanıyan bir isim. İl başkan aday adaylarının sayısının resmi olmayan rakamlara göre 40 civarında olması AK Parti milletvekilleri Akgül ve Şahan’ın  işini oldukça zorlaştırıyor. Akgül ve Şahan, bu kadar aday adayı içerisinden bir ismin il başkanı olacak olması diğer adayları küstürmeyelim onları da siyasetimizin içinde tutalım anlayışında oldukları malum. Siyaset adam kazanma sanatıdır bunu en iyi bilenlerden birisi de Abdülkadir Akgül’dür.

Ülke olarak önemli bir seçimi geride bıraktık. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP’nin kazanan taraf, muhalefet partilerinin ise kaybeden taraf olduğu bir seçim oldu. Genel seçimler ile yerel seçimler arasındaki ilişkiyi anlamak içinse şu açıklama yapılabilir: Genel seçimlerde iktidar ve muhalefet partiler ellerindeki en iyi kozları kullanarak seçimleri kazanmak için mücadele etti. Milletvekilliği adayları arasında nasıl ki kim, kimi rakip olarak gördüyse, onun hakkında olumsuz algı operasyonları ve propaganda çalışmaları yürüttü. Şimdi sıra il başkanlığı seçimine geldi. İl Başkanlığı seçimlerinde de aynı senaryolar uygulanarak rakibi hakkında olumsuz raporlar ve dosyalar genel merkeze veya ilgili koordinatöre iletiyor. Sonuç olarak, AK Parti’nin il başkanlığı için bir mücadele ortaya çıktı ve bu mücadele önümüzdeki hafta içinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından neticelendirilecek.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.