""

BEKİR BOZDAĞ YOZGAT STANTINI NEDEN ZİYARET ETMEDİ? « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 05:07

BEKİR BOZDAĞ YOZGAT STANTINI NEDEN ZİYARET ETMEDİ?

BEKİR BOZDAĞ YOZGAT STANTINI NEDEN ZİYARET ETMEDİ?
Son Güncelleme :

12 Temmuz 2017 - 7:00

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumunca Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Ürün ve El Sanatları Fuarı dün sona erdi.

Beş gün süre ile açık kalan Fuar, bu yıl fazla ilgi görmedi. Etkinliklere katılan İller geçen yıl daha kapsamlı ve daha özenle hazırlanmışlardı. Bu yıl stantları gezenler görmüştür, deyim yerindeyse hemen hepsi adet yerini bulsun, katılmadı demesinler diye düşünerek, baştan savma iş yapmışlar. Bu konuda da en başı ev sahibi olarak Yozgat standının çektiğini hiç çekinmeden söyleyebilirim.

Yozgat Standı ne kadar baştan savma olmuş ki, açılışın ilk günü stantları gezen bakanlık yetkilileri bu durumu birçok vatandaşın gözü önünde görevlileri fırçalamaya kadar götürdü.

Zira haksız da sayılmazlar. Çünkü Ceza ve İnfaz Kurumları Genel Müdürlüğünce, tutuklu ve hükümlülerin kurumlarda bulundukları süre içerisinde mesleki yönden eğitilmeleri, meslek kazandırılması, tahliye sürecinden sonra toplumsal hayata entegre olmaları, iş hayatında kendilerine yer bulmaları amacıyla kurulan işyurtlarında üretilenler fuarın açılışını yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, birkaç standı gezdikten sonra Yozgat standına uğramadan programı tamamlayıp, meydandan ayrıldı.

Bu konu sosyal medya geniş yer buldu. Fakat takip etmeyenler için bir kez de buradan paylaşarak meseleyi hatırlatayım istedim.

Neyse zaman yeterse konuya tekrar değineceğim ama önce genel bir değerlendirme yapmak istiyorum.

Toplumda unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin de yaygınlaştırılmasının hedeflendiği uygulama kapsamında, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki 39 ceza infaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen ahşap oymadan bakıra, tekstilden ayakkabıya, çiniden takıya kadar yüzlerce çeşit ürünün sergilenip satışa sunulduğu fuar yine iyi ciro yapmıştır.

Yozgat’ta düzenlenen Ceza İnfaz Kurumları ile Tukukevleri İşyurtları Fuarında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ceza evinden çıkanlara iş kapılarını kapatmanın topluma kötülük yapmak olduğunu ifade ederek “Ceza adalet politikamızın infaz sistemimizin ana hedeflerinden birisi infaz edilen cezalara muhatap olan hükümlülerin topluma kazandırılması ve toplum içinde daha iyi noktaya taşınması için çalışmalar yapmaktır. Ama maalesef ceza ve infaz kurumlarında cezasını infaz eden veya tutukluyken tahliye olan kişilerin iş bulma konusunda çok ciddi sorunlar yaşadığını hep beraber görüyoruz. Buradan iş adamlarımıza ve işveren herkese ayrı ayrı çağrıda bulunuyorum. Ceza infaz kurumlarından çıkan vatandaşlarımıza iş konusunda yardımcı olmak onların yeniden cezaevlerine dönmelerini önlemek konusunda çok büyük bir hizmet etmek, topluma yardımcı olmak hepimizin vazifesidir. Cezaevlerinden çıkan kapıyı kapatmak topluma kötülük yapmaktır. Adeta onların cezasını dışarıda da çekmesini sağlamak ve onlara toplum ve kamu düzenini bozucu yeni suçlar işlemesi konusunda zorlamak anlamını taşır. Ben o nedenle de bütün işverenlerimize bir kez daha bu çağrımı yeniliyor herkesin cezaevlerinden çıkanlara iş konusunda hep birlikte yardımcı olmalıyız” dedi.

Konuyu tamamlamadan önce başa dönmek istiyorum. Yozgat hiçbir zaman kendi reklamını kendi yapamamıştır, fırsatları bir bir elinin tersi ile ötelemiştir. Bundan dolayı Yozgat’ın birçok özelliği halen tanıtıma muhtaçtır. Bu konuda bir tek örnek vermek gerekirse, en önemlisi Yozgat Çamlık Milli Parktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.