""

Bir Kase Şeker « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 10:29

Bir Kase Şeker

Bir Kase Şeker
Son Güncelleme :

26 Şubat 2018 - 7:00

Bir kase şekerin var mı Ayşe Teyze, annem yarın markete gidip alınca geri verecekmiş,dediğimiz çocukluğumuzun minik anıları. Konuyu nereye getireceğimi gayet de iyi biliyorsun hadi hadi. Gerçi yazsak çizsek ne çıkar ki, değişen bir şey olmuyor, ama elimden gelen de bu yazmak.

Şeker fabrikamızın özelleştirilmesi gündem de biliyorsun. Yarım aklım pek ermese de bu işlere ne bileyim doğru da bulmuyorum. Özelleştirilen her şeyi satmak kolay, amacı dışında kullanmak kolay. Pancar üreticilerini, tarımı nasıl etkileyecek muamma. Fabrikayı ben aldım, çok amaçlı bir bina, şeker üretmeyeceğim desem kim karışır ki ? Hoppala ne oldu tarıma destek, çiftçi ne yapacak. O kadar pancar patlamaz mı ellerinde. Zaten üretim kotası olan pancar üretimi sıkıntılı, sonra bir de elinde kaldı mı, şeker üretimi durdu mu, ne olacak? Mısır şurubundan şeker üretimi artacak. Şeker zaten sağlığa zararlı, bir de bunu mısır şurubundan alırsak ne olacak bizim sağlığımız.

Özel sektörde hizmet kalitesi az insan çok işle üst düzeylere çıkabilir, ama tek yönlü düşünmemek gerek. Bir de Yozgat üvey evlat mı diyen Yozgatlı olmayan milletvekilimiz var mecliste. Abbas Sayar’ın dediği gerçekmiş Yozgat var Yozgatlı yok .

Bizi bizden çok sahiplenen olduğu sürece nereye kadar değişir Yozgat onu da kestiremiyorum valla. Şeker fabrikası için hadi protesto edelim desek kaç kişi gelir ki. Kafamda yine deli sorular.

Ben olsam devlete ait bir kurumu kolay kolay özelleştirmem. Mülke sahip olma yetkisi tehlikeli değil mi? Bugün satış yapılan kişi yarın kime, ne amaçla satacak bilinmeyen bir sır. Mülk benim değil mi kardeşim, satarım da, belki şeker bile üretmem kime ne.

Kaliteli hizmet vermek sadece özel sektöre mi ait . Batan geminin malları bunlar mı demeli, batan gemiyi batmadan önce kurtarma çabaları mı gerekli. Neden bir üst levele geçmek için uğraşmıyoruz ki, bunun çözümü sadece satmak mı?

Bir de bu işin uzmanları der ki  Türkiye’de şeker üretiminin biteceğini, AB ülkelerinin açık

Pazar haline dönüşeceğini, 250 bin çiftçinin işsiz kalacaklarını söyledikleri de unutulmamalı. Saygılar.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.