""

Çalışan Gazeteciler ve 10 Ocak « Yeniufuk Gazetesi

25 Kasım 2024 - 02:22

Çalışan Gazeteciler ve 10 Ocak

Çalışan Gazeteciler ve 10 Ocak
Son Güncelleme :

09 Ocak 2019 - 16:13

Basın mesleğinde çalışanlarla işverenler arasındaki ilişkileri düzenleyen “5953 Sayılı Kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kanuna bazı maddelerin eklenmesine dair 212 sayılı kanun” Milli Birlik Komitesince 4 Ocak 1961’de kabul edildi.

Dolayısıyla Gazetecilerin hakları 10 Ocak 1961 tarihinden itibaren resmen kabul edilmiş oldu. Günümüzde 212 Sayılı yasa olarak bilinen düzenleme, iş sözleşmelerinin yazılı olarak yapılması, sözleşmelere işin türü ve ücret miktarının yazılması gibi gazetecilerin sosyal ve yasal haklarını belirleyen hükümleri içermektedir.

10 Ocak çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle dün ve bugün Yozgat’taki bazı kamu kurumları bugünün anısına bir takım etkinlikler yaparak, sahada çalışan biz gazetecileri onure ettiler.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, ilimizde görev yapan gazetecilerle dün sabah kahvaltısında bir araya gelerek, sohbet etti.

Aynı gün akşam Yozgat Baro Başkanlığı yemekli toplantı düzenledi. Baro Başkanı Mehmet Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri, gazetecilerle hoş sohbetlerde bulundular.

Eğitim vizyonu çalıştayı yapıldı

Yozgat’ın eğitim meselesi bir kez daha masaya yatırıldı. Eğitim sorunları, bu konuda yapılan ve yapılacak çalışmalar katılımcılar tarafından gözden geçirildi, raporlar hazırlandı.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı, Bozok Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Mustafa Böyükata, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları ve şube müdürleri, okul müdürleri ve farklı branşlardan öğretmenlerin katılımı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bozok Toplantı Salonunda yapıldı.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı’nın başkanlık ettiği Çalıştay’da 2023 Eğitim Vizyon Belgesinde belirlenen hedefler ile ilgili Yozgat’ta yapılan ve yapılacak çalışmalar, ortak sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda katılımcılar, oluşturulan çalışma grupları ile veriye dayalı yönetim, ölçme ve değerlendirme, insan kaynaklarının geliştirilmesi ve yönetimi, okulların finansmanı, teftiş ve kurumsal rehberlik hizmetleri, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, özel eğitim, özel yetenekli öğrenciler, yabancı dil eğitimi, öğrenme süreçlerinde dijital içerik ve beceri destekli dönüşüm, erken çocukluk, temel eğitim, orta öğretim ve mesleki ve teknik eğitim liseleri, hayat boyu öğrenme konularında sorun ve çözüm önerileri ele alınarak Yozgat raporu hazırladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, toplantıda yaptığı konuşmada, “ Bundan sonraki süreçte Merkez ve ilçe teşkilatlarımızda konuyla alakalı çalıştaylarımız başlamış olup, yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İl geneli olmak üzere eğitim camiamızla birlikte yapacağımız çalışmalar, sunulacak görüş ve öneriler ve yapılan değerlendirmeler raporlaştırılarak İl raporu olarak Bakanlığımıza ulaştırılacaktır. Eğitim-öğretim faaliyetleri sürekli değişkenlik gösteren bir süreçtir. İnsanın, toplumun ve yaşam algılarının sürekli değiştiği bir dünyada bu süreç de statik olmaktan ziyade dinamik bir şekilde devam etmektedir. Sanayinin ve teknolojinin ilerlemesiyle beraber Dünyadaki değişime dönük çalışmalar yapmak hatta değişimin öncüsü olmak durumundayız. Bizler Eğitim camiası olarak dünyadaki bu hızlı değişimi göz önünde bulundurup ülkemizin eğitim-öğretimini hareketli ve dinamik süreçlerle yönetip geleceğimizin teminatı olan gençlerimize emanet edeceğiz. Aile olarak gördüğümüz eğitim camiamızla birlikte toplam bir algı ve idrakla beraber kolektif bir anlayışla bu işin üstesinden geleceğimizden hiç şüphem yoktur” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.