""

Eğitimli Yönetici Güçlü STK Projesi « Yeniufuk Gazetesi

16 Mayıs 2024 - 15:20

Eğitimli Yönetici Güçlü STK Projesi

Yozgat Yurt-Ay Derneği tarafından Eğitimli Yönetici Güçlü STK Projesi kapsamında toplantı gerçekleştirildi. Yozgat YURT – AY Derneği’nde gerçekleştirilen toplantı Yönetim Kurulu Başkan Hakan Çeliksoy Başkanlığı’nda Proje Ortakları Dernek Başkanları ile yapıldı.

Eğitimli Yönetici Güçlü STK Projesi
Son Güncelleme :

13 Kasım 2023 - 16:55

Yozgat YURT – Ay Der. Başkanı Hakan Çeliksoy, Derneklerinin 01.08.1996 tarihinde Yozgat Merkezde kurulduğunu ve Yönetim Kurulu amaçları doğrultusunda çalışmalarına başladığını söyledi. Derneklerinin birinci amacının Devlet korumasından ayrılanların sorunlarının belirlenmesi çözüm önerileri üretmek ve yardımcı olmak olduğunu vurgulayan Çeliksoy, ‘’Derneğimiz, “Sürdürülebilir kalkınma temelinde Devlet Koruması altında kalan çocukların ve ayrılan gençlerin yaşam kalitelerini artırmak ve Sosyal Hizmetler alanında politika oluşturan ve politika oluşumuna katkı sağlayan öncü bir sivil toplum kuruluşu ve rehber olmak” vizyonu ile çalışmalar gerçekleştirmektedir. Derneğimizin hedef kitlesi, Devlet Koruması altında kalan çocuklar ve ayrılan gençlerdir’’ dedi.
Eğitimli Yönetici Güçlü STK Projesi hakkında da bilgi veren Dernek Başkanı Çeliksoy, ‘’Proje Yozgat Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Yardımlaşma Derneği tarafından hazırlanmıştır. Kırşehir, Niğde, Aksaray, Karaman derneklerimiz proje ortaklarımızdı. Projemizin hedef kitlesi ise Ülkemiz İç Anadolu Bölgesinde benzer amaçlar doğrultusunda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıdır. Projemizin amacı ise Ülkemiz İç Anadolu Bölgesinde benzer amaçlar doğrultusunda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının bir araya getirilmesi. Eğitimler ile desteklenerek kapasite artırımı, hedef kitlere ulaşmada organize çalışmalar ile devlet korumasında kalmakta olan ve bakım sonrası bireylerin kişisel gelişim süreçleri ve sorunlarının çözümünde etkin rol alacak STK Yöneticilerin eğitim ve deneyim paylaşımları ile koordineli ortak çalışmalar yapılması amaçlanmaktadır. Proje hedefleri ise Aynı amaç ile faaliyet gösteren Derneklerin bir araya getirilerek kapasite genişletilmesi hedeflenmektedir,, Dernek Yönetimlerine sivil toplum kuruluşları ve örgütsel davranış eğitimlerinin verilmesi, Deneyim paylaşma faaliyetleri ile ortak çalışma konularının belirlenmesi, Proje işbirliği yapılan tüm sivil toplum kuruluşlarının illerinde tanıtım faaliyetleri yaparak hedef ve amaçların kamuoyu ile paylaşılması, Sosyal risk grubu içerinde olan hedef kitlenin desteklenmesinde organize çalışmalar ile yapılan tespitlerin ilgili makamlara iletilmesi, Sosyal Hizmet modellerinden yararlanan bireylerin STK içerisinde yer alarak sosyal çalışmalarda aktif rol almaları ile toplumda farkındalık oluşturmak, Bakım sonrası bireylerin sorunları ile ilgili ulaşacakları danışma ve destek kurulunun oluşturulmasıdır’’ diye konuştu. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.