""

En Çok Tiyatro Seyircisi Olan İl Yozgat « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 07:40

En Çok Tiyatro Seyircisi Olan İl Yozgat

En Çok Tiyatro Seyircisi Olan İl Yozgat
Son Güncelleme :

25 Şubat 2020 - 7:00

Evet yanlış duymadınız en çok tiyatro seyircisi olan il Yozgat. TÜİK 2017 yılı tiyatro seyircisi ve nüfus verilerine göre Türkiye’de 1.000 kişi başına düşen tiyatro seyircisi sayısı 87’dir. Oransal olarak en çok tiyatro seyircisi olan il 1.000 kişi başına düşen 253 tiyatro seyircisi sayısı ile Yozgat olmuştur.

Yozgat için çok güzel olan bu durum iyi değerlendirmeli. Bir sanat dalında bir kitleye sahibiz. Ülke genelinde Yozgat algısını az çok hepimiz biliyoruz. Hele hele gelişmediği düşünülen bir ilin önemli bir sanatta kitleye sahip olması bana kalırsa elmas gibi kıymetli. İşlenmeyen elmasın kıymeti olmadığı gibi, biz de bu durumu işlemeliyiz.

Yozgat’ta tiyatroya emek veren hocalarımıza ve sanatçılarımıza destek vermeli, oyunlarını da asla kaçırmamalıyız düşüncesindeyim. Gönül ister ki neden Yozgat Devlet Tiyatrosu olmasın. Nasip, kim bilir belki o günleri de göreceğiz.

Her oyununu severek seyrettiğim ve kaçırmadığım Burak Öngel Hocamız yine perde açıyor. “Bir Delinin Hatıra Defteri” . 29 Şubat 2020 Cumartesi Günü sahne alacak. Eminim yine salon taşacak, bize de bu yakışır.

27 Şubat 2020 Perşembe Günü de Sivas Devlet Tiyatrosu da Yozgat’ta perde açıyor. “Lena, Leyla ve Diğerleri” .

Aslına bakacak olursak ilimizde tiyatro oyunu senede dört veyahut beşin üzerinde oluyor. Her gittiğim oyunda salonun dolu olması beni o kadar mutlu ediyor ki.

Tiyatroya desteklerini veren Yozgat Valiliğimize, Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze bize bu imkanları sundukları için çok teşekkür ederim.

Yozgat’ta bu kitleyi oluşturmaya öncülük etmek büyük başarı. Tiyatronun devamlılığını sağlamak için uğraşan, gece gündüz emek veren sanatçılarımız ve hocalarımızın başarısı da ayrı bir takdire şayan durum. Yozgat sizlerle güzel. Rabbim başarılarınızın devamını getirsin. Işığınız hiç sönmesin. Bizi kah ağlatan, kah güldüren, düşündüren, hüzünlendiren oyunlarınızda biz hep sizi ayakta alkışlayalım.

Bu hafta ki oyunları kaçırmayalım dostlar. Yozgat yine tiyatro seyirci sayısını hep zirvede tutsun. Saygılarımla…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.