""
www.losev.org.tr
www.losev.org.tr

Hacı Selvi ve yönetimini kutluyorum « Yeniufuk Gazetesi

20 Mayıs 2024 - 18:49

Hacı Selvi ve yönetimini kutluyorum

Hacı Selvi ve yönetimini kutluyorum
Son Güncelleme :

26 Mart 2019 - 7:00

Yozgat ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yürütülen “Yozgat İli Soğuk Süt Zinciri Projesi” kapsamında Süt Soğutma Merkezinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Yozgat bir eksiğini daha böylece gidermiş oldu.

İlimize ve çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olsun…

Kısa adı TANAP olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı tarafından finanse edilen Süt Soğutma Merkezi Yozgat çiftçisi için önemli bir yatırım olduğunun altını çizmek lazım. Bu konuda şimdiye kadar bir takım çalışmalar yapıldı ama bir türlü netice alınamamıştı…

* * * *

Fakat bu projeyi Yozgat’ta hayata geçirmek, çiftçilerin en büyük eksiğini gidermek Yozgat İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Selvi ve yönetim kuruluna kısmet oldu…

Bu projenin gerçekleşmesinde maddi olarak kaynak sağlayan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi güzergahı üzerinde yapılan ihtiyaç analizinin sonuçlarına uygun şekilde tasarlanan sosyal ve çevresel yatırım programları Türkiye’nin soysa-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmaya devam ediyor.

TANAP’ın 1 Milyon 55 Bin 358 TL, Yozgat ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin 55 Bin 545 TL katkı sağladığı “Yozgat İli Soğuk Süt Zinciri Projesi” kapsamında 22 adet 300 lt., 5 adet 1000 lt., 9 adet 2000 lt., 2 adet 5000 lt., süt soğutma tankı 4 adet 2000 lt., 1 adet 19000 lt., kapasiteli süt nakil tankı ve 1 adet 20 tonluk kamyon alımı yapıldı.

* * * *
Yozgat İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Selvi, yaptığı açılış konuşmasında TANAP’ın Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları çerçevesinde Yozgat’ta çok önemli bir açılış gerçekleştirdiklerini söyledi.
Selvi, “Amacımız, birlik üyelerinin uygunluğu sağlanan ahırlara, süt üretim miktarlarına göre (300-1000) litre arasında dağıtımını sağlamak ve sütün sağımından sonra pH derecesini düşürmeden soğutarak, soğutmalı ve izolasyonlu süt tankeri ile toplamak ve nakliyesini yapmak. Böylelikle istenilen standartta elde edilen sütün daha yüksek birim fiyattan satışı sağlanarak, süt miktarı ve süt gelirinin artışı sağlanacaktır. Bu vesile ile yönetim kurulumuz adına ilimize, birliğimize ve halkımıza yapmış olduğu hizmet ve kıymetli katkılarından dolayı TANAP’a teşekkür ederim.”dedi.

* * * *
Yozgat Valisi Kadir Çakır’da yaptığı konuşmasında Yozgat’ın tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, tesisin hizmete girmesiyle il genelinde hayvancılığın gelişmesine de katkı sağlayacağını ifade etti. Vali Çakır, tesisin Yozgat’a, çiftçilere ve üreticilere hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
Hülasa bu tesis Yozgat için hem önemli hem de örnek bir tesis olarak hizmet verecektir. Yozgat çiftçisi bundan sonra ürettiği sütü pazarlama konusunda bir sorun yaşamayacak, daha çok süt üretimi için çalışacaktır.

 

  • Saraykent ilçesinde az sayıda taraftarı ile tek başına yürüttüğü seçim çalışmalarında önemli mesafe alan Aday!
  • Yozgat’ta partisinin başarılı olması için Ankara’da mesaisini bırakıp, seçmenle ele ele bir çalışma yapan Siyasetçi!
  • İlçelerde devam eden seçim çalışmalarına destek olmak üzere ilçe ve beldeleri gezmeyen devam eden Siyasetçi!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.