""

Jandarma’dan tarihi eser operasyonu « Yeniufuk Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 01:59

Jandarma’dan tarihi eser operasyonu

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı’nın Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması ile Kaçakçılığın Önlenmesine yönelik yapılan operasyonda Roma dönemine ait çeşitli tarihi eserler ele geçirildi.

Jandarma’dan  tarihi eser  operasyonu
Son Güncelleme :

18 Nisan 2024 - 18:45

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sorgun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, Sorgun İlçesi’nde tarihi eser bulundurduğu tespit edilen (S.G) isimli şüpheli şahıs, gerçekleştirilen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.
Operasyonda şüpheli şahsın üzerinde ve çantasında yapılan aramada, tarihi değere sahip olduğu belirlenen önemli eserler ele geçirildi. Toplamda 55 adet Roma Dönemine ait sikke, 2 adet yüzük, 3 adet ok ucu ve 9 adet obje bulundu. Bu değerli eserler muhafaza altına alınırken, şüpheli şahıs hakkında adli işlemler devam ediyor./Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.