""

Kozan, mevsimsel geçiş hastalıklarına dikkat çekti « Yeniufuk Gazetesi

16 Mayıs 2024 - 06:20

Kozan, mevsimsel geçiş hastalıklarına dikkat çekti

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Dahiliye Uzmanı Uz. Dr. Mustafa Kozan, vatandaşları mevsimsel geçiş hastalıklarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle son zamanlarda Yozgat’ta görülen hava sıcaklığındaki ani değişimlerin, üst solunum yolu enfeksiyonlarını tetiklediğine dikkat çeken Dr. Kozan, kronik hastalıkları olan bireylerin ve çocukların bu hastalıklardan daha fazla etkilendiğini belirtti.

Kozan, mevsimsel geçiş  hastalıklarına dikkat çekti
Son Güncelleme :

08 Kasım 2023 - 17:22

Başhekim Kozan, özellikle 65 yaş üstü ve kronik hastalıkları olan bireylerin bu dönemde daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak, “Mevsim şartlarının sürekli değişkenlik göstermesi, çeşitli hastalıklara yol açabilir. Ancak bu durumla başa çıkmak mümkün. Önemli olan düzenli ilaç kullanımını sürdürmek, bağışıklık sistemini güçlendirmek için hekim kontrolünde takviyeler almak ve belirtiler görüldüğünde hemen bir sağlık profesyoneline başvurmaktır” dedi.
Dr. Kozan, vatandaşlara mevsimsel geçiş dönemlerinde hijyen kurallarına dikkat etmeleri, dengeli beslenmeye özen göstermeleri ve düzenli egzersiz yapmaları tavsiyesinde bulunarak, sağlıklı bir yaşam sürmenin önemine değindi. Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.