""

Müjdemi İsterim; Yozgat Sanatseverler Derneği Açılıyor « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 23:47

Müjdemi İsterim; Yozgat Sanatseverler Derneği Açılıyor

Müjdemi İsterim; Yozgat Sanatseverler Derneği Açılıyor
Son Güncelleme :

30 Nisan 2018 - 7:00

Hangi filozoftu bana bir değnek ve kaldıraç verin dünyayı yerinden oynatayım demiş vakti zamanında . Arşimet… Hoş adam sadece filozof da değil, matematikçi, fizikçi bir bilim adamı. Adama bak yahu biz bir alanda uzman olamazken, onlar vaktinde kaç dalda ilim yapmışlar, vay halimize… Konuyu fazlada dağıtmadan ben de diyorum ki, verin bana spor ve sanatı Yozgat’ı yerinden oynatayım. Pek iddialı oldu bu.Aslında demem o ki, biz Yozgat olarak sanat ve spora ihtiyacımız var. Daha güzel yarınlar için… Müjdemi isterim, Yozgat Sanatseverler Derneği açılıyor.

Dernek başkanlığını Mustafa Koç’un yapacağı dernek yakında faaliyette olacak. İlk duyduğumda daha tanışmıyorduk Mustafa Hocamla. Yine de heyecanlıydım. Sanatla, sporla ilgilenen insanların hep lider ruhlu olduğuna inanırım. Zarar gelmez onlardan, hatta bir ülkeyi, bir şehri geliştirecek olanlar da onlardır aslında. Sessiz kahramanlar… Yaşarken kimse fark etmez ülkeye, şehre katkısını, taa ki ölene kadar. Diyorlar ya  ölüler, hayattakinden fazla çiçek alır, doğrudur aslında.

Bir projede; tanışma fırsatı bulduğum, Mustafa Hocamla, konu konuyu açtı ve dernek gün ışığına çıktı. Ben nasıl heyecanlıyım, sanki Mustafa Hocamdan daha çok sahiplenmiş gibi, hemen toparlanalım, yapalım hocam derken, birden hızlanıverdi süreç. İnanıyorum ki Yozgat’ta önemli bir yere sahip olacak.

Yozgat’a tayinim çıktı ve gelmeden ne var ne yok araştırırken sosyal medyada, tiyatro ekibi ile karşılaştım. Siirt’te tiyatro eğitimi alan ve tiyatroda oynayan ben için bu durum muhteşemdi. İyi niyetle yazdım, nasıl gruba katılır vs… Ve bana şunu demişlerdi; Siirt’ten gelip, Yozgat’ta bu ekibime mi katılacağını sanıyorsun ve daha niceleri… Ben de geldiğim yıl Yozgat’ta bir tiyatro ekibi kurdum, madde bağımlılığı olan bir gencin pişmanlığını anlattık. Ekibimle dedik ki, hiç tiyatro görmeyen çocuklara ulaşalım. O zamanlar Osmanpaşa kasabaydı ve bir çok köyden gelen toplama bir okul vardı. Osmanpaşa’ya gittik. Ve çocukların gözlerindeki sevinç bizleri duygulandırdı. O dönemde oyunumuzun haberi, TRT ‘ de yayınlandı. Demem o ki, sanatı gerçekten seven insanlar, birbirini kucaklayıp destekliyor,itmiyor.

O yapmış, bu yapmış kıskançlık olaylarını bırakmak lazım. Adımız yaşasın dersek, topluma yararlı olamayız. Kurumsal çalışmayı öğrenmek gerek. Yozgat Sanatseverler Derneğine ben inanıyorum. İçten ve samimi bir ekip. Büyük farklar yaratacak eminim. Yolunuz bahtınız açık olsun. Ben de Yozgat’a bir tuğla koymaya çalışan herkesle tulumumu giyer, çimento karar,inşaat yaparım. Saygılarımla…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.