""

Şair ve Yazarlar Derneği: Terör devletine izin verilemez « Yeniufuk Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 08:06

Şair ve Yazarlar Derneği: Terör devletine izin verilemez

Yozgat Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın, ülkenin güvenliğini tehdit eden Süriye’nin Kuzeyinde bir terör devleti kurulması için adımlar atıldığını belirterek, “Terör devletine izin verilemez.”dedi.

Şair ve Yazarlar Derneği: Terör devletine izin verilemez
Son Güncelleme :

25 Ocak 2018 - 7:00

Bilim ve Kitap Dostları Derneği , Yozgat Kültür ve Turizm Derneği, Çapanoğlu Büyük Camii Derneği, Sarıkaya Şair ve Yazarlar Derneği adına ortak açıklama yapan Yozgat Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın, Türkiye’nin bölge halkının güvenliğini sağlamak ve uluslararası hukukla belirlenen savunma Hakk’ını kullanmak üzere” Zeytin Dalı” Harekâtını başlatıldığını söyledi.
Sargın, şunları kaydetti: “ Ülke güvenliğimiz tehdit Altın’da. Suriye’nin kuzeyinde Güney sınırımızda bir terör devleti kurulması için adımlar atılıyor. PKK ‘nın uzantısı olan PYD ve YPG’ye tırlar dolusu silahlar gönderildi. DEAŞ’ la savaşıyoruz diye PKK yandaşlarına sonsuz askeri ve lojistik destek sağlanıyor. NATO ve BM ‘ Ler terör sevicilere seyirci kalıyor. Dost ve müttefik ülke Dediğimiz ABD açık açık bu terör örgütlerine destek veriyor, eğitiyor, yetiştiriyor ve Türkiye’ nin güvenliğini hiçe sayıyorlar. Terör Örgütleri açıktan destekleniyor, Türkiye’nin uyarıları ciddiye alınmıyor. Tabiri caizse aklımızla, mantığınızla alay ediyorlar. Komşularımız karıştırılıyor, işgal ediliyor ve Suriye halkı terör örgütlerine kurban ediliyor. Türkiye bu olaya daha fazla seyirci kalamazdı.”
GÜNEYİMİZDE BİZİ TEHDİT EDECEK BİR TERÖR DEVLETİNE MÜSAADE
EDEMEZDİK
“Güneyimizde bizi tehdit edecek bir terör devletine müsaade edemezdik.” Sargın, “ Türkiye bölge halkının güvenliğini Sağlamak ve uluslararası hukukla belirlenen savunma Hakk’ını kullanmak üzere” Zeytin Dalı” Harekâtını başlatılmış oldu. Amaç bölge insanının güvenliğini Sağlamak, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı duymak ve Güney sınırımızda bir terör devletinin kurulmasına karşı olduğumuzu haykırmaktır. Güneyimizde bizi tehdit edecek bir terör devletine müsaade edemezdik. Bu bölünmeye, bu ihanete, bu zulme Türkiye’nin seyirci kalması düşünülemezdi. Türk devleti şimdi bunu yapmaya Çalışıyor. Uyarılarımızı hiçe sayan, Bölgeyi terör örgütleriyle doldurup huzursuzluğu ve zulmü hakim kılmaya çalışan sinsi ve hain planlara dur demek üzere Türkiye Afrin’e askeri bir harekat başlattı. Türk insanı Bölge Halkı’na güven sunmak, teröre ve teröristlere haddini bildirmek, yeni bir göç dalgasına fırsat vermemek için Can’ını malını ortaya koydu, uluslararası Hukuktan doğan Hakkımızı kullanmak üzere komşularımızı da bilgilendirerek ” Zeytin Dalı” Harekâtı’nı başlatmış olduk. Bu bir işgal harekatı değil masum ve mazlum Suriye Halkı’na el uzatma harekatıdır. Türk Milletinin tamamının desteklediği bu Şanlı harekatı Sivil toplum Örgütleri ve Yozgatlı Dernekler olarak alkışlıyor, Türk ordusunun bölge Halkını kucaklamayı ve kurtarmayı amaçlayan ” Zeytin Dalı” harekatını desteklediğimizi kamuoyuna ilan etmek istiyoruz. Devletimizin yanındayız, Kahraman Mehmetçiklerimizin başarısını alkışlıyoruz, Devlet – millet Bütünlüğü içinde bu harekata omuz vermek istiyoruz. Yozgatlı Sivil Toplum Örgütleri olarak yediden yetmişe devletimizin yanında olduğumuzu dünya kamuoyuna haykırıyoruz.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
ahmet Sargın 25 Ocak 2018 / 12:10 Cevapla

YENİUFUK Gazetime Duyarlı yayınları ve haberleri için Teşekkür ediyoruz Başarı dileğimizle selam ve saygılarımızı sunarız.