Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SORGUN’DA İŞÇİ İSTİHDAM SAYISI ARTACAK

İşsizlik ve istihdam sorunu

İşsizlik ve istihdam sorunu her İl’de olduğu gibi potansiyeli zayıf İlçelerde de yaşanan sorunların en başında gelmektedir.

Bu sorunun daha fazla yaşanmaması ya da bir kriz haline dönüşmemesi için tedbir amaçlı çalışmalar devam ediyor…

Üretimin olmadığı bir yerde en önemli sorun kabul etmek gerekir ki, tüketimdir. Tüketime bağlı olarak işsizlikten doğan istihdam sorunu bazen başkaca sorunları da tetiklemektedir.

Bu bağlamda daha fazla sorun yaşanmaması için istihdam sorunu çözmek için Sorgun’da ciddi başlatılan çalışmalar dikkatleri çekiyor…

Sorgun’da kurulduğu günden bu yana İlçenin sorunlarını çözmek, çözüm yolları bulmak için gereken her şeyi yapmayı kendine görev sayan Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası 2013 yılından itibaren başladığı uygulamalı girişimcilik eğitimleri ile iş dünyasına yeni girişimciler kazandırmaya devam ediyor.

Bu konuda zaman zaman kamuoyunu bilgilendiren Oda Başkanı Üzeyir Arslan, sorunların üstesinden gelen başka İl’lerle kurduğu iletişimlerden edindiği tecrübeleri İlçede hayata geçirerek, sorunlara çözüm yolu buluyor.

İşte bunlardan birisi olan KOSGEB Yozgat Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği eğitim kurslarıyla bugüne kadar bir çok girişimciye iş imkanı sağlayan Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimci adaylara yönelik olarak 32 saat sürecek olan Şubat ayı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başladı.

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, amaçlarının girişimcilik kültürünü yaygınlaştırarak, başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak olduğunu söyledi. Hedeflerinin daha çok istihdam olduğunu söyleyen Başkan Üzeyir Arslan, 2017 yılında Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası olarak toplam 196 kişiye eğitim verildiğini ve 7 girişimci adayının iş planını yazarak KOSGEB desteğinden faydalanarak işletmesini kurduğunu belirtti.

“Girişimci adaylarının her zaman desteklenmesi gerekiyor, verilen desteklerle iş dünyasına yeni  patronlar, yeni istihdamlar kazandırılmasının, üretim ve ekonominin canlanmasına katkı sağlayacaktır” diyen Arslan, 2018 yılı programı çerçevesinde planladığımız girişimcilik kurslarının ilkini Şubat ayında başlattık. Eğitmenlik yeterliliğine sahip olan Genel Sekreterimiz Sami Erdoğan tarafından verilen bu kurslarda girişimcilerimize; girişimcilik, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, yapılabilirlik (fizibilite), pazar araştırması, pazarlama planı geliştirme, üretim planı geliştirme, yönetim planı geliştirme, finansal plan geliştirme ve iş planı hazırlama konularında bilgiler verilmektedir” dedi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile;  girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları amaçlanıyor.